8. feb 2018 10:04
Ker je danes kulturni praznik, bom v svojem odgovoru prijateljici iz Severne Primorske bolj nežen , kot bi bil sicer .Res je sem napisal, da se v originalu dela buzara v Dalmaciji bela, kajti imam veliko receptov tam celo življenje živečih nonic :) in ne zgolj recepte amaterjev z Googla :) Seveda se lahko doda tudi pom in povsem vseeno je , ali so to pelati ali mezga ali pasata ali kakoršnakoli druga oblika paradajza. Je pa vic v tem, da je čas kuhanja buzare kratek in potem vanjo tlačit cele pelate je nekoliko preveč robustno saj bi kuha trajala predolgo. Glede moje nagravžne fotke in parmezana pa tole: ta buzara iz kozic se ni jedla kot samostojna jed ampak je bila preliv širokim rezancem in noben greh ni, če se le ti jedo s parmezanom mar ne !? :) Tudi glede vampov : ja res je , lahko daš vanjo skorjo (ne škorjo !!) ampak meni je tako bolj všeč pa četudi sodi (unga izraza ne razumem, ne znam italijansko tako dobro, sicer je pa to slovenski forum in prosim, da tako tudi pišeš !!! )
Res je pa tudi, da se nikoli ne mečem ven z nekimi že videnimi recepti od vseh vetrov in temu primerno nisem tako zanimiv. In tudi vedno priznam, kaj znam in kaj ne medtem kos si ti v svojih izjavah vedno vseveda in samo tvoj prav je nekaj vreden. Kar se pa tiče priprave rib in ostalih morskih sadežev pa verjemi da se te ne bojim in se te še dolgo ne bom :(
Cinizem in gnev nista nikoli dobra zato zamisli se malo in predvsem včasih preberi, kaj sploh napišeš .
Želim ti lepo preživet praznik kulture pa skuhaj kakšno jed iz časov Prešerna, če jo seveda znaš :)