14. dec 2017 16:29
Ne, poznali smo jo in jo poznamo kot sestro Vendelino.
14. dec 2017 16:29
Ne, poznali smo jo in jo poznamo kot sestro Vendelino.
14. dec 2017 18:20
Pa se še vedno lovimo na "a" in "e"...Brezvezno..... Moja najljubša kuharska knjiga je iz leta 1969, ki jo je izdal centralni zavod za napredek gospodinjstva... takrat popolna začetnica sem bila primorana vsak dan nekaj skuhat..
Težko je bilo razvajenega mestnega otroka nahranit....pod roke mi je prišla velika sodobna kuharica, ki jo je založila "Naša žena" leta 1960, pol sem pa našla vezavo iz januarja leta 1926 - Ženski svet - v njej so taki fajn recepti, da po njih še vedno kuham in moj mi še ni ušel
14. dec 2017 19:35
babka1951 je napisal/a: |
Pa se še vedno lovimo na "a" in "e"...Brezvezno..... |
se ti zdi? Zaradi takih "brezveznosti" se pri nas polovica familije drugace pise kot druga
14. dec 2017 20:40
No, meni se zdi, da s pravilnim zapisom imena izkažemo neko spoštovanje do takšne legende, kot je bila sestra Vendelina.
14. dec 2017 20:44
Tudi očetovi bratranci se eni pišejo Mazi drugi pač Mazij....kakor je ali ni slišal/razumel takratni župnik.
14. dec 2017 20:45
O rebecca, to pa ni dobro..... se čudim, da ste to dopustili tudi nas so velikokrat poizkušali šlampasto preimenovati, namesto "ro" so napisali "or", ampak se nismo dali....če bi se, bi sin imel drugačen priimek, kot njegov oče in mati. Imaš pa prav, je že v eni črki....
14. dec 2017 21:09
Venturini, tu si me pa na en hec spomnila: moj oče je bil rojen prvega maja, možev oče drugega, ampak on je vedno trdil, da je tudi prvega bil rojen, ker pa je župnik imel takrat praznik, ga je pač šele drugega vpisal
14. dec 2017 21:40
Mislim sicer, da sem odgovorila pravilno tri minutke pred VIlmoS, ampak tega ne bi jemala tako zelo resno, pa še vprašanja se mi zdajle ne da zastavljat.
lp, proxima
14. dec 2017 22:33
Proxima, si odgovorila, Vilma pa bolj natančno z letnico. Upam, da ne zameriš in da bo imela Vilma čas zastaviti vprašanje.
14. dec 2017 22:56
Jaz tudi mislim, da je treba biti natančen pri črkah. V moji primarni družini se je oče drugače pisal kot mama, moj brat in jaz. Tam, kjer je bila pri nas črka e, je bila pri njemu črka i. Oče se sploh ni sekiral, mene je pa zelo motilo. Ja, prav zaradi šlamparije. Večkrat sem slišala, da če bi čebula če ne imela, bi bila bula. Tudi glasbena družina Avsenik je imela enega brata s tem priimkom, drugega pa s priimkom Ovsenik.
To, kar piše Babka je bilo pa pogosto, da so napačno napisali datum rojstva, rojenim konec leta so menda dostikrat dodelili datum šele po novem leto in jih s tem pomladili za celo leto. Ženske se menda niso pritoževale.
P.S. tudi naša članica Vendelina jr. ni nekaterih uspela prepričati, da je Vendelina in ne Vandelina.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Dušene školjke s pivom na sredozemski način
Lazanja z genovskim pestom in piščančjo omako