18. nov 2012 16:58
Mogoče opeklina ali ureznina?
minka2
18. nov 2012 16:58
Mogoče opeklina ali ureznina?
minka2
18. nov 2012 17:31
Cila je napisal/a: | ||
Kaj, kje, kako. Kaj imajo gradbeniki z lesnikami. Bolj bi (nekaterim) pasal ričet. |
Zdaj pa rabim podnapise
lp
mzm
18. nov 2012 18:48
ežoj je napisal/a: |
Prismojeno, morda? ežoj |
iskana beseda je samostalnik. Tudi na fotografijah tvojih kosil sem to vrsto hrane že opazila.
minka2 je napisal/a: |
Mogoče opeklina ali ureznina? minka2 |
enemu od pojmov že malo bliže, je pa splošno znan in pogost kulinarični izdelek (no ja, saj opekline in ureznine so tudi, a so le stranski proizvod)
Cila
18. nov 2012 18:52
Mišizmoke: pri nas smo rekli, da je moral na ričet, če so koga poslali sedet = spravili za zapahe.
Cila
PS: Ooo, saj je omenjeno celo v SSKJ: ričet -a m (i) jed iz oluščenih ječmenovih zrn:
jesti ričet; ričet s prekajeno svinjsko kračo
• pog. dobiti dve leti ričeta biti obsojen na dve leti
zapora; pog. jesti ričet biti v zaporu; nižje pog. pojdi v
ričet pojdi se solit
Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 18.nov 2012 18:55
18. nov 2012 19:01
tale tema je podobno kot kake moje (moraste) sanje. govorimo isti jezik, ampak ni šans, da bi se razumeli. vas bom morala kmalu vse (očitno) v ričet poslat :))))
Mamka Bršljanka
18. nov 2012 19:03
Ojej, hvala, Cila , poznam izraz, sem iz tistih časov, samo un trio mi nagaja: Demi, Alci in Roza
Zdaj grem pa tuhtat, kako jed lahko boli
lp
mzm
18. nov 2012 19:32
mišzmoke je napisal/a: |
Ojej, hvala, Cila , poznam izraz, sem iz tistih časov, samo un trio mi nagaja: Demi, Alci in Roza Zdaj grem pa tuhtat, kako jed lahko boli lp
|
Morda če se ti ribja kost zaleti.
ežoj
18. nov 2012 19:36
Cila, tega ričeta pa nisem poznala. S katerega konca Slovenije pa si?
Sicer sem pa danes izvedela, kako zelo zdrav je ričet. Sem ga že namočila za jutri.
Oprostite, ker sem malo smetila.
naor
18. nov 2012 19:49
Cila je napisal/a: |
Je kulinarični izdelek, je nekaj, kar grdo izgleda in boli, je nekaj brez veze. Cila |
Najbrž sekam mimo, ampak ob teh opisih sem dobila asociacijo na jajca:
Če nisem uganila, sem se pa samo malo jajcala tu po kulinariki
LP, V.
18. nov 2012 19:50
mišzmoke je napisal/a: |
Ojej, hvala, Cila , poznam izraz, sem iz tistih časov, samo un trio mi nagaja: Demi, Alci in Roza Zdaj grem pa tuhtat, kako jed lahko boli lp
|
Lej lej, mzm, imava pa skupne prijatelje.
zetaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rižek z lososom
Burito palačinke z lososom