15. nov 2012 14:45
Evo, Mygrace, pa sem mislila, da bo dolgo trajalo. Zadetek v polno - nadaljuj, prosim.
rrr
15. nov 2012 14:45
Evo, Mygrace, pa sem mislila, da bo dolgo trajalo. Zadetek v polno - nadaljuj, prosim.
rrr
15. nov 2012 14:47
Ah, potem pa ni problema: prave karbonare ni, ker je moja babica ni nikoli delala. Pika. Pa naj laja kdor hoče do neba.
SonjaMygrace
sporočila: 6506
15. nov 2012 14:47
Mygrace
15. nov 2012 16:03
Mygrace, čaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmoooo!
rimljanka
15. nov 2012 18:11
limnol je napisal/a: |
Ah, potem pa ni problema: prave karbonare ni, ker je moja babica ni nikoli delala. Pika. Pa naj laja kdor hoče do neba. Sonja |
rimljanka je napisal/a: |
Mygrace, čaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmoooo! |
Danes je dan filozofije, potrpljenje, saj bo, saj bo....
lp
mzm
Mygrace
15. nov 2012 18:48
Ja madonca, a sem šla lohk v štacuno po sestavine, bom žolco delala? Pa nč nisem filozofirala, sem samo analizirala
No, evo:
začne se kuhati kot za žolco ali za šaro....na koncu je pa čist drugač, brez tekočine, nekam se stlač in se še enkrat skuha. Sledi še 2 postopka. Potem se vzame ven iz tistega "nekam" (se olupi?), se nareže, doda še:
Mami privabi solze na lica
in v jok spravi strašnega strica.
Pa ni ne nesreča, niti krivica,
to je sloveča kuharska kraljica.
Za razliko od žolce, šare......lahko tej jedi dodamo nekaj krvi, če hočemo, da bo bolj konkretne barve.
Kako se ta jed imenuje?
Mygrace
15. nov 2012 19:34
Je tlačenka?
minka2Mygrace
15. nov 2012 19:37
Ni tlačenka.
Mygrace
15. nov 2012 19:53
Krvavica?
pirnicaMygrace
15. nov 2012 19:59
Ni krvavica. Je nekako na prvi pogled res kakšni tlačenki podobno.
Jed so obvladali v JV delu naše državice. Zdaj jo malo manj, jo pa tisti, ki nekaj dajo na izročilo, spet uvrščajo v svojo ponudbo.
Začne se na črko B.
MygraceKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja z jajčevci, genovskim pestom in češnjevci
Poširane hruške