12. nov 2008 16:37
ne, ni prav - proxima sprašuje po svetovnem rekordu - pa še nekaj - gostujem pri rokerci, no, pa sprot pozabim - elaphus sem... LP rokerca...zoey
12. nov 2008 16:37
ne, ni prav - proxima sprašuje po svetovnem rekordu - pa še nekaj - gostujem pri rokerci, no, pa sprot pozabim - elaphus sem... LP rokerca...zoey
12. nov 2008 16:48
evo, sem že ta prava!
tole me ja mal zagrabilo, pa surfam okoli - sem našla en svetovni rekord z 352,62 kg. Ampak most ni tehtal največ 750 g, pač pa krepkih 994,9 grama.
Pismo, bolj ko berem, bolj mi ni nič jasno. Vedno več je kategorij in različnih zmagovalcev. Dvigam roke - naj še kdo drug malo tole raziskuje, hehehe (je pa res, da sem ugotovila, da je moja angleščina katastrofalna )
LP
cervus
12. nov 2008 19:17
elaphus, tolaži se s tem, da bereš amerikanščino, no!
proxy, a te lahko vprašam, kdo te je fiziko učil? (to ni za Se GREMO IGRAT; da ne bo nesporazuma)
rimljanka - zasebno mnenje
Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 12. nov 2008 19:19:30
12. nov 2008 21:11
Verbec - in takrat je nisem marala, vzljubila sem jo sele na faksu (bodisi mi jo je on tako temeljito priskutil, bodisi mi je mozgan zanjo zrasel z zamikom). lp, proxima
12. nov 2008 21:21
najbrž bo slednje....... Tnx za podatek.....
rimljanka - zasebno mnenje
12. nov 2008 23:35
Hvala za tale škrob ... sploh ne vem, kako nisem tega vedela do zdaj, pa se imam za neko naravoslovko Sem se pa ves večer igrala s tem, pa otroka tudi (to, da bom jutri dopoldan čistila stanovanje, ki je trenutno belo od škroba, niti ni važno ... V glavnem, sem navdušena nad škrobom. (Pa malce jezna, saj smo se v šoli in na faksu učili o ne-Newtonskih tekočinah ... a ni mogel nekdo povedat, da to lahko naredimo doma???) Atina
12. nov 2008 23:43
Mimogrede, ena najbolj popularnih non-newtonian tekočin je živi pesek, ki se vede precej podobno kot zgornji bazen škroba. lp, proxima
13. nov 2008 9:46
182-kg? lp, R. LP, R.
13. nov 2008 11:21
Ja, tam nekje blizu, Rebecca, ti kar nadaljuj. Ker mi je bilo v bistvu se najbolj do tega, da se zamislimo nad tem, kako lahko manj kot 3/4 kile spagetov drzi vec kot dvestokratnik lastne teze. Btw, eksperimentirali so na vse mogoce nacine, in eden od rekordov je bil dosezen s pašto, ki so jo malo skuhali, odcedili in posušili :))) Btw2, veda, ki se spogleduje s strojnistvom, arhitekturo, fiziko in biokemijo, se imenuje bionika - kako preplonkati zglede iz zivega sveta pri nacrtovanju vsakovrstnih tehnoloskih projektov. Pred kakima dvema letoma je bila v Tehniskem muzeju v Bistri na to temo ena fajn razstava, in se mi zdi nasploh taka hudicevo zanimiva zadeva. lp, proxima
24. nov 2008 19:48
Kaj je pa z vprašanjem?
Rabim malo kulinarične možganske telovadbe.
strippyKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bowla s kozicami
Najboljši limonini razpokančki