27. nov 2017 10:59
Ne, ne..ni odgovor..samo malo sem razmišljala o vprašanju, pa se spomnila, kaj mi še manjka na mojem listku na hladilniku.
27. nov 2017 10:59
Ne, ne..ni odgovor..samo malo sem razmišljala o vprašanju, pa se spomnila, kaj mi še manjka na mojem listku na hladilniku.
27. nov 2017 11:06
Velja.
Mimogrede, lepo, da že razmišljaš o pripravah, jaz še niti razmišljati nisem začela o manjkajočih sestavinah za božično - novoletne dobrote, kaj šele, da bi začela sestavljati seznam in pisati listek ...
Toreeeej, kdo pozna ali morda celo ima doma knjigo z zbranimi recepti vrhunskega kulinaričnega mojstra Thomasa Lievna? Kot sem napisala malo višje zgoraj, vas sprašujem po originalnem (ali prevedenem naslovu) knjige, v kateri so zapisani recepti.
Sporočilo je spremenil(a) Katarinči dne 27. nov 2017 13:32
27. nov 2017 13:51
namig: je že bilo v tej temi...
27. nov 2017 13:57
Ups, proxima, nisem vedela ...
Še vedno ne gre? Še en namig: Knjiga je bila v slovenskem prevodu znova izdana leta 2005 v Delovi knjižnici Vrhunci erotike in napetosti.
27. nov 2017 15:50
A še zdaj ni nobene Kul-junakinje ali Kul-junaka, ki bi ugibal(a)?
Dam še en namig - vrhunska delikatesa, ki jo je v svojem postu omenila Vrtejbenka, je omenjena tudi v naslovu te "kuharske" knjige ...
Bo zdaj šlo? Šment, vem, da proxima točno ve, ampak ne pove, ehhhh ...
27. nov 2017 15:57
Se bom jaz žrtvoval
Mislim, da gre za knjigo “Pa čeprav ni zmeraj kaviar” avstrijskega pisatelja Simmla.
https://sl.wikipedia.org/wiki/Pa_%C4%8Deprav_ni_zmeraj
27. nov 2017 16:47
No, pa se je našel Kul-junak, ki pozna Simmlovo knjigo o najdrznejših dogodivščinah neprostovoljnega tajnega agenta Thomasa Lievna.
Prosim, nadaljuj z igrico
28. nov 2017 7:49
Ne vem, če je že bilo to vprašanje
Ker smo skoraj v decembru in se prazniki nezadržno približujejo. S tem pa tudi praznična peka in praznikov pač ni brez potice.
V kateri knjigi (lahko tudi letnica) je prvič objavljen recept za potico?
28. nov 2017 8:43
Vsekakro jo omenja Valvazor v Slavi Vojvodine Krajnske. Nevem pa, če tudi recept zanjo.
28. nov 2017 15:32
Valvasor jo res omenja, vendar recepta v njegovi knjigi ni
Sporočilo je spremenil(a) primozg dne 28. nov 2017 15:33
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pica zvitki
Jajčevci s sirom na veganski način