21. feb 2008 10:35
mogoče še z ajdovo moko
potem so pa še razni nadomestki- od proizvajalcev: nemškega Hammer Muehleja in avstralskega Orgrana
katti
21. feb 2008 10:35
mogoče še z ajdovo moko
potem so pa še razni nadomestki- od proizvajalcev: nemškega Hammer Muehleja in avstralskega Orgrana
katti
21. feb 2008 23:09
Nadomestek za jajca se imenuje NO EG in je narejen iz tapiokine moke, pšenične moke in še nekaterih drugih snovi. 1 žlica tega belega prahu in voda nadomesti 1 jajce. V palačinkah ni razlike.
titta=
21. feb 2008 23:34
Ker bom par dni odsotna, vas ne bom pustila čakati... Besedo dajem Katti, za čičerkino moko Drugače pa v moji knjižici še piše (pa tudi sprobala sem): 1 jajce lahko zamenjamo z :žličko pecilnega praška - žlico vode - žlico kisa; žličko kvasa - 2 žlicama vode; žličko pecilnega praška - žlico vode - žlico olja ali želatine. No, katti nadaljuj.... E.
22. feb 2008 10:07
V pecilnem prašku. lp, proxima
22. feb 2008 10:57
Itak. No, ko pa sem na vrsti pa postavim prelahko vprašanje.
Proxima...
katti
22. feb 2008 11:09
Katti, hvala za stafeto - vzela si bom pa vsaj en dan casa za razmislek (in brskanje po zgodovini teme, ker ji ne sledim tekoce...) :))) lp, proxima
27. feb 2008 20:18
proxima je napisal/a: |
Katti, hvala za stafeto - vzela si bom pa vsaj en dan casa za razmislek (in brskanje po zgodovini teme, ker ji ne sledim tekoce...) :)))lp, proxima |
A je ( vsaj ) en dan mim.........
ežoj
27. feb 2008 22:09
Ups...:))) ezoj, hvala za opozorilo. Sem imela osnutek vprasanja v glavi ze takrat, ko sem obujala temo o LeCreusetkah, samo mi je potem tudi padlo ven. No, pa dajmo. V vecini gospodinjstev se bo naslo nekaj vecnih posod razlicnih velikosti, od emajliranega loncka za pogrevanje mleka do piskra za kuhanje krompirja. Malo pobrskajte po omarah in glej zanimivost: vsaj med starejsimi od njih se gotovo najde precej takih, ki so v profilu priblizno kvadratne oblike - njihov premer je priblizno enak visini. Kdo mi zna nasteti dva najboljsa razloga za to? Namig: pri drugem razlogu je vkljucena tudi pokrovka. lp, proxima
27. feb 2008 22:31
Recimo, da je en razlog ta, da se jih je dalo (pa magari s pokrovko vred) postaviti tudi v pečico (te so bile včasih v zidanih štedilnikih majhne, kolikor se spomnim, tudi ne prav visoke.
rimljanka - zasebno mnenjeKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ajdov kruh z orehi
Sladki greh