30. dec 2014 9:13
Po mojem nekaj v zvezi s tem ... (ampak ne štejte tega za odgovor, ker do pojutrišnjem nimam časa zastavljat vprašanja...:))))) lp, proxima
30. dec 2014 9:13
Po mojem nekaj v zvezi s tem ... (ampak ne štejte tega za odgovor, ker do pojutrišnjem nimam časa zastavljat vprašanja...:))))) lp, proxima
30. dec 2014 9:23
Ognjičkin odgovor je lepši, proximin bolj realen.....pa smo pri jari kači in steklem polžu!
lp
cervus
30. dec 2014 9:58
V temmrzzzzzlem vremenu pustite in naj lepo otrpli čakajo pomald (v upanju, da zemlja ne pomrzne do njih). Predlagam, da nadaljuje Ognjič (ker proxima itak ne more, pravi, lahko pa ima v dobrem eno nadaljevanje, ko se bo kolesje tele igrice spet zataknilo................)
rimljanka
30. dec 2014 12:34
, nočna mora mojega otroštva v času pravljice za lahko noč, tale jara kača in steklen polž!
, elaphus, a stekel je bil?
p.s. strinjam se z rimljankinim predlogom, saj ne, da to kaj dosti vpliva na elaphusovo odločitev, pa vseeno
lp
mzm
30. dec 2014 15:21
Stekel, ja, čeprav je bil meni v otroštvu vedno pred očmi stekleni - kaj sem pa vedela, kaj pomeni "stekel" . In vedno sem se čudila, kako stara mama furt na furt napačno izgovarja besedi "steklen polž"
lp
cervus
30. dec 2014 20:15
O jari kači in steklem polžu, ali ima ta pravljica sploh zgodbo, ali je samo vprašanje ?
Mene so na primer vprašali: "Katero pravljico naj ti povem? O jari kači ali o steklem polžu? " O polžu!"
"Ampak je od jare kače daljša!" - "No pa o kači!" - " Pa je o steklem polžu lepša!" In to prepričevanje se je vleklo v nedogled, zgodbic pa še danes ne vem.
Katrca11
30. dec 2014 23:58
Katrca11, ja, prav zato je bila to moja nočna mora
Očitno sem iz enakega razloga kot elaphus razumela steklen namesto stekel
lp
mzm
31. dec 2014 21:27
No, tole o steklem in jari je tudi meni v ranem otroštvu kavžljalo živce .
Pa še nekaj v stilu novega leta :
Kje na svetu so prebivalci prvi nazdravili letu 2015?
Balenka
31. dec 2014 22:26
Mislim da v Avstraliji :)
hedonist
31. dec 2014 22:45
Na tihomorskem otočju.
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kakijeva nevesta
Lazanja v slow cookerju