24. jan 2013 15:22
Hja, če vemo, da je tussis al neki podobnega kašelj, potem do farfare ni daleč.... To je navadni uhlič, seveda!
lp
cervus
24. jan 2013 15:22
Hja, če vemo, da je tussis al neki podobnega kašelj, potem do farfare ni daleč.... To je navadni uhlič, seveda!
lp
cervus
24. jan 2013 15:41
Trixi, a ti to sprašuješ za kašelj, ali proti njemu?
Jaz sem sedaj en mesec tako kašljala, da sem se borila proti njemu, vse živo probavala, neuspešno...
babka1951
24. jan 2013 17:59
ah ja, ko sedaj še enkrat premišljujem, morda mi je še najbolj pomagala tista drobna, modra vijolica, če ne drugega, barva čaja je bila tako simpatično optimistično obarvana
babka1951
24. jan 2013 18:10
Elapsus, seveda imaš prav....gre za navadni lapuh, ki ga imajo nekateri za plevel. Če ga dodaš hrani živali pomaga tudi njim proti kašlju....
Beseda je tvoja....
Babka, pri hudemu kašlju pomaga masiranje prsnega koša z materino dušico. Jaz sem jo poleti namočila v olivno olje in dala na sonce.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
24. jan 2013 19:01
Vseeno pa je treba omeniti, da pretiravanje z uporaboi lapuha ni pametno, ker vsebuje pirolizidinske alkaloide, ki pri preveliki in prepogosti ter predolgotrajni uporabi lahko povzročijo okvare jeter.
Če že, se priporoča uporaba v čajnih mešanicah, ne pa sam, jasno, da je nosečnicam in doječim materam uporaba odsvetovana.
rimljanka
24. jan 2013 19:10
Hja, le kdo je elapsus?
lp
cervus
24. jan 2013 19:11
Zakaj sta sol in sladkor dobra konzervansa?
lp
cervus
24. jan 2013 19:17
(se bom vzdržala odgovora, se ve, čemu. )
rimljanka
24. jan 2013 19:33
Rimljanka, imaš prav glede uporabe lapuha, prav zato imam knjigo zdravilnih zelišč.
Pri tebi elaphus pa se mi je zatipkalo...
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
24. jan 2013 19:40
Imaš to knjigo?
www.emka.si%2Fzdravilna-zelisca%2F">Zdravilna zelišča
Ognjič
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Krompirjevi kroketi Saint-Florentin
Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada