22. mar 2011 18:52
Joj, nola, zdaj se mi pa že malo svita, ampak ne vem, ne vem... rosie
22. mar 2011 18:52
Joj, nola, zdaj se mi pa že malo svita, ampak ne vem, ne vem... rosie
22. mar 2011 18:59
Le dajte, če se bojite odgovarjat, potem pač ne sodelujte, no. Čakam ežoja, morda on ve.......
rimljanka
22. mar 2011 19:09
nola je napisal/a: |
Ja, to je en predel, kjer raste ta trnasti redič, včasih smo radi pili sirup iz njegovih plodov, najboljši je bil razredčen s sifonom.
|
Prava poslastica!
Cila
22. mar 2011 19:45
Cila je napisal/a: | ||
Prava poslastica!
|
Milina, vam rečem!
lp
mzm
22. mar 2011 19:52
japaja je napisal/a: |
Mišzmoke, tam, kjer si gledala, manjka presledek...tko da cigančki ni pravilen odgovor, če jaz prav vem Tale bo bolj vedla odgovor:
|
Hehehe, šele zdajle mi je kapnilo, kako zvezo imajo cigančki z ostrožnicami. Ampak po moje tud tisti youtube od japaja ni čist taprau. Me pa res zanima, kaj v termah pojmujejo pod to besedo.
lp
cervusneznan uporabnik
23. mar 2011 8:30
Ne vem, kako je s tem v termah, definitivno jih pa dobiš za Seks v mestu
In to zlate!!
japaja
23. mar 2011 8:38
Mi smo jih včasih hodili nabirat na Čemšeniško planino.
Sicer pa moja tašča dele stroženc uporablja v čajnih mešanicah.
Komaj čakam, da bom šla na Seks v mesto in dobila zlate strožence (po mnenju poznavalcev bi si jo itak zaslužila
Ognjič
23. mar 2011 16:57
Tam, kjer sem jaz doma, definitivno rečemo ostrožnice drugemu dračju.....
lp
cervus
23. mar 2011 18:40
Tam, kamor je mene zapeljal striček google - v nek seznam narečnega poimenovanja tovrstnega zelenega rastja - so bile na "o", oziroma "s" in še nebroj drugih variant, napisane samo črno obarvane. Rdeče pa večinoma vse na "m". Pri čez 400 postavkah . Očitno zbiralec imen ni hodil po litijskih koncih . Bi prilepila link do seznama, je od sile zanimiv, pa se ga ne da ali pa ga ne znam.
Cila
23. mar 2011 22:31
http://bos.zrc-sazu.si/c/Dial/Ponovne_SLA/01
a tole, cila? Je pa res zanimivo in malce potrjuje moje domneve, da je tisto črno
lp
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jagodni semifreddo
French toast s sadjem