21. sep 2010 21:14
Dajmo, dajmo.............. (da ne boste vedno drugi mene priganjali)...............
rimljanka
21. sep 2010 21:14
Dajmo, dajmo.............. (da ne boste vedno drugi mene priganjali)...............
rimljanka
22. sep 2010 13:33
v kontroliranem uživanju zadeve?
Titta
22. sep 2010 14:41
Japaja, a nas mal nate...... Zame je bilo tole vprašanje najprej zdravilno (proti dolgčasu) sedaj je pa za isto stvar postalo že strup
Cilaneznan uporabnik
22. sep 2010 15:06
hehe...sej ni panike.
pričakovala sem ekzakten odgovor. Tako kot pri vodi..nujno potrebna za živcljenje, če je je pa preveč, smo v smrtni nevarnosti.
Torej:
odgovor:
- v odmerku
- v dozi
- v količini
Pač eden od teh odgovorov ,brez filozofije.
Zmente se med sabo, kdo je bhil najbližje, jaz trenutnoi nimam glih časa
japaja
22. sep 2010 15:46
Pa kaj še, TI vodiš krog, TI odločaš. Torej: čakamo.......................................nate.
Tako tudi pravi 1. točka pravil: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=6903
rimljanka
Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 22. 2010 15:47
7. dec 2010 18:05
Japaja, a si že našla čas??????
lp
cervus
7. dec 2010 18:21
Evo, zdaj lahko ežoju povemo, zakaj je japaja mrknila s prizorišča. Vprašanje išče, išče, išče, išče....pa ne najde, ne najde, ne najde....zdaj je izgubila še sebe............
rimljanka
7. dec 2010 22:43
No, mislim, da če je strupeno, potem je najmanj da te zvije, če že ne položi, če je pa zdravilno bi pa moralo ozdravit. Sicer ni zmeraj ravn tko, največkrat pa, a ne? To je sam odgovor na vprašanje kje je meja med strupenostjo in zdravilnostjo, zakaj je pa japaja utihnila pa ne vem. Mogoče je na tisti, strupeni strani. janko1
15. jan 2011 20:38
Škoda, da bi tako poučna igra zamrla. Dovolila si jo bom obnoviti in sicer z vprašanjem: Kakšen je kis štirih tolovajev? Tudi uporabnost navedite.
Če sem preskočila vrsto ali karkoli, mi oprostite.
Titta
15. jan 2011 21:17
Za kis štirih tatov namočimo pelin, rožmarin, timijan, žajbelj, meto, rudo, lavando, česen, korenino kolmeža. cimet, muškatni oreh, klinčke v kis.
Kis je dobil ime po štirih tatovih, ki so med epidemijo kuge v Toulousu plenili po hišah. Pred okužbo so se ubranili tako, sa so se po celem telesu namazali s kisom, v katerem so prej namakali dišavnice.
Danes se sicer z njim ne ščitimo pred kugo, uporablja se v kozmetiki (žlica kisa v kozarcu vode je odličen tonik), razredčenega z vodo lahko pijemo, dobro se obnese tudi pri odpravljanju zatohlega vonja (na primer v hladilniku ali v omarah)
nola
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Barilla Casarecce iz čičerike z lahko kaponato
Veganske palačinke