21. mar 2007 20:45
Preden si elaphus izmisli vprasanje, lahko jaz povem eno zabavno prigodo, ki od dalec spominja na garum. Njega dni sva se jaz in en voluhar sla, kdo bo zmagal - jaz sem posadila eno gredo solatke, pa dve vrsti boba, pa pol grede graha, voluhar je pa potem vrsto za vrsto zlagal po tleh (vam recem, da sem bila zelena od jeze bolj od tiste uvele solate). Nakar sem zabadala v zemljo vile, zakopavala posodice z vodo, enkrat kupila tisto pripravico za odganjanje (voluhar se ni zaradi nje niti popraskal, pac pa jo je cez par dni nekdo sunil z vrta- reklame ocitno delajo svoje, samo voluharji jih zal ne gledajo). In sem navsezadnje nekje prebrala, da voluharju smrdijo gnijoce ribe, sla v ribarnico, ocistila kilo sardel in shranila glave in drobovje v litrsko kantico od kislega zelja, dala na teraso - in pozabila kot na sodni dan (ne vem vec, kaj natancno je prislo vmes). Sardele smo ze zdavnaj pojedli, po terasi je pa letalo cedalje vec muh, sosedje so me na stopnicah cudno gledali (gotovo so mislili, da sem svojega zadavila v banji), meni pa sploh ni bilo jasno, kaj se dogaja... To cut the long story short: nikoli ne bom pozabila pogleda v tisto banjico, ko sem jo koncno zagledala in se spomnila, kaj je notri, pa me je hudic nesel, da sem sla odpret pokrov. Ce so junaki, ki so proizvajali garum, morali to prenasat, vsaka cast jim. lp, proxima