1. jun 2007 15:17
lidka je napisal/a: |
Jetra naj bi se čistilo z raztopino grenke soli. Kupi se jo v lekarni. Sem pred časom iskala to metodo po netu, malo pobrskajte, jaz nimam časa.
Je pa treba prej začet že z dieto, pa z zdravim življenjem. Potem pride na vrsto kaj tako drastičnega, kot grenka sol.
Izločajo se; baje; maščobe, holesterol, ki se je z leti nabral po telesu. Pri izločanju se; baje; vidi rumenozelenkasta maščoba. Pišem, kar sem prebrala. Pa še to kar mi je ostalo v spominu.
Ne me držat za besedo, bo kdo kaj več povedal iz lastnih izkušenj. Jaz nisem preizkusila in tudi ne bom, po eni možganski kapi si tega ne smem špogat...
Ti pa grenka sol naredi pravi frker in te spuca celega v nulo. Prav prijetno tudi ni, so rekli...
|
Holesterol je osnovni gradnik človeškega telesa. Zaradi svoje značilne rigidne strukture, so molekule holesterola vgrajene v prav vse celicčne membrane in nas dobesedno držijo pokonci. Holesterol bi najenostavneje primerjali z železno armaturo v betonski konstrukciji. Holesterol je tisto, kar nas loči od ameb, torej da nismo samo kup želatine! Zatorej se holesterol z leti NE MORE "nabrati" v telesu...
Problemi s holesterolom niso vezani na holesterol sam. Bolj so vezani na druge dejavnike v človeškem življenju, holesterol je pa pač samo tisto edino, kar danes zna medicina izmeriti.
Primer so margarine ipd. Te vsebujejo 0% holesterola zaradi samega izvora (hidrogenirano rastlinsko olje), pa so zaradi trans maščob veliko bolj nevarne za življenje kot vsako maslo.
Odsotnost masla v človeški prehrani dandanes zaradi masovne histerije proti holesterolu se najverjetneje odraža v stopnji raka na črevesju. Namreč, naše črevesne celice ne živijo od sladkorja-glukoze, kot vse ostale celice v telesu, ampak od maslene kisline. Te kisline drugje skoraj ni, razen v maslu. Odsotnost maslene kisline pomeni šibke in občutljive črevesne celice, kar verjetno pospeši raka.
matejos
Sporočilo je spremenil(a) matejos dne 01. jun 2007 15:23:13