Pozdravljeni!
Torej podočnjaki, kako naj jih preženem?
Razpište se pa potem še kaj dovprašam, če bo seveda tema zalavfala.
Bye
katti
Pozdravljeni!
Torej podočnjaki, kako naj jih preženem?
Razpište se pa potem še kaj dovprašam, če bo seveda tema zalavfala.
Bye
katti
28. jun 2006 19:49
Jst mam tud s tem probleme.... načeloma ne pomaga kaj dosti:) Bistveno je, da se ornk naspiš, če je res kriza, potem nej bi pomagalo, da daš gor kumarice ali hladne čajne vrečke ali pa za nekaj časa daš žlico v zamrzovalnik in jo potem za kakšno minutko položiš na oči. Pa seveda čez kakšna dobra krema za oči... dobijo se tudi posebne kreme prav za podočnjake (v drogerijah ali v lekarni). Če pa imaš že podedovane, kot jaz... hmm.. za enkrat, ko sem še mlada, si jih zelo uspešno prikrivam s korektorjem, lahko pa ti seveda pomaga tudi lepotni kirurg:D Scorpy
28. jun 2006 22:58
O hvala, ampak tisto zadnje o lepotnem kirurgu, hm, ne pride v poštev. katti
28. jun 2006 23:06
Jaz nosim podočnjake do kolen s seboj skoraj od rojstva, pa bolj ko lezem proti petdesetim, bolj pozabljam nanje, hehe. No, če damo šalo na stran: malce pomagajo kreme, pitje veliko tekočine, najbolj pa kak dober korektor. S spanjem je pa tako: Če imaš podočnjake v genih, lahko spiš 12 ur, pa jih boš še vedno imela, na žalost. LP cervus
29. jun 2006 8:19
Za "zmatrane" oči in podočnjake naj bi pomagal tudi krompir-surovega olupiš ga in narežeš na rezine ter na oči - to sem nekje brala po nasvetu Cindy Craford
29. jun 2006 8:23
Ja, ja, to s krompirjem se pa spomnim iz otroških let, ko je oče varil, ni si pa dal očala na oči, potem so mu bile oči rdeče in ga je bolelo - peklo. Vem, da mu je mama na oči dajala rezine surovega krompirja in pokrila s krpo. Pozdravček!
29. jun 2006 9:34
Moja sestra ej obsedena z mislijo na njene podočnjake... Preizkusila je že vse možne kremice, vem da je dobra od Loccitanea, pa od Body Shopa, samo za le to bo treba čez mejo... V drogerijah imajo kremice, vseh možnih znamk, so pa bistveno bolj nabite s kemičnimi snovmi. Ker so od priznanih znamk, so tudi pregrešno drage! Za lekarne nimam pojma, ampak tem prodajajo Vichy kozmetiko, ki je baje v redu. Ne vem, če imajo v svoji kolekciji kaj proti podočnjakom.
29. jun 2006 9:44
Vichy ima tudi za podočnjake. Marjetka
29. jun 2006 11:01
Paziti je treba pri hrani - predvsem zvečer: salame, siri, arašidi, slano pecivo, alkohol. Vse to odpade. Če se pregrešim, ogledalo zjutraj vse pokaže. Piti je treba dosti vode, kakšna limfna drenaža meni zelo pomaga, kreme malo manj. Lp, Martina martinas
29. jun 2006 15:04
Ja, kreme proti podočnjakom so pa en velik hu... Reklama velika, haska pa malo, samo cena je velika, če ne ponekod astronomska. Kdo ima podočnjake se jih ne bo znebil z nobeno kremo, ki je na trgu, prav tako tudi ne celulita. To so samo velike reklamne poteze kozmetične industrije. Če bi kreme res pomagale, potem plastični kirurgi širom sveta ne bi imeli nobenega dela več. Za utrujene in malo skrokane oči pa pomaga obkladek iz mrzlega mleka.Kosem vate namočim v mrzlem mleku iz hladilnika in ga dam na oči. Ko se segreje, ponovim in to delam enih 15 min, leže seveda, in oči so manj občutljive in manj napihnjene, otečene. Ampak podočnjaki pa ostanejo, samo niso tako izraziti. Kyara
29. jun 2006 15:08
predvsem pa povej, o kaksnem tipu podocnjakov govoris. gre pri tebi za vrecice pod ocmi (milan kucan style- malo za salo) ali le za crne kolobarje. nabreklost oci se definitivno pojavlja zaradi slabega delovanja limfnega sistema. mocno zacinjena hrana, alkohol, premalo popite vode so najboljsi faktorji za pridelavo zabuhlih oci. ce imas vrecasti tip podocnjakov, ti vsekakor svetujem operativni poseg. moja mama je zapravila tone denarja, da bi jih odpravila. niti najboljse in najdrazje kreme niso pomagale. odlocila se je za kirursko popravilo (tudi zaradi tega, ker ji je posledicno zacel pesati vid) in po tem je bilo jasno, zakaj nobena krema ne pomaga. v teh vrecicah se namrec nabira mascoba, neke vrste loj, ki je po izgledu zelo podoben mascobi, ki jo lahko vidis na piscancjem mesu (smo pac kokoske :) ). v primeru temnih kolobarjev pod ocmi, s katerimi se tudi sama obcasno spopadam, pa je najboljsa stvar pravzaprav hladna obloga. kupiti se dajo neke vrste ocala, ki so napolnjena z gelom. te ohladis v hladilniku in jih za 10-15 minut das na obraz. meni osebno to zelo pomaga. poleg tega si lahko podorcje pod ocmi nezno masiras s prsti za boljso prekrvavitev. tudi to zadovoljivo pomaga. predlagam pa ti se uporabo dobrih korektorjev, ki so sicer malo drazji, vendar prekrijejo tudi najhujse nepravilnosti na obrazu. najboljsi je (nanj prisega tudi tisoce zensk po svetu) je Touche Eclact od Yves Saint Laurenta. Poleg dobrega korektorja pa je pomembno tudi, da uporabljas predvsem dobre in kvalitetne kreme za obraz. Predlagam ti, da se posvetujes s kozmetiko Kahne- imajo odlicna vitaminska sredstva za kozo (stabilni C vitamin, E vitamin, itd), ki odpravi marsikaksno tezavo. Veliko srece! freshKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | rimljanka |
Kaj jutri za kosilo? | johana |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Nevzhajana orehova potica
Lazanja z bolonjsko omako