29. jun 2006 9:15
nike,
jaz ne bi vrgel puško v koruzo. Če kuhaš riž po " absorbcijski " metodi se da lepo naredit, ne da bi bil pocast. Riž operi, tako kot običajno do bistre vode, pol vodo le odlij in ga pusti stat v pokriti skledi za 30 min. Za zelenjaven riž lahko na malo maščibe dušiš korenje ali grah ali kar radi jeste, ( cvetačo jaz ne dušim nič ) daj gor riž in ena pa pol kratno količino vode ( se pravi na šalico riža ena pa pol šalica vode ) vse daj na močen ogenj da zavre, potem zmanjšaj toploto na minimum in dobro pokrito naj se kuha 10 -13 min, ( čas računaš od takrat ko si ogenj zmanjšala, poskusi pa ugotovi pravi čas , morda tudi za malenkost zmanjšaš količino vode, če delam z zelenjavo iz konzerve, zelanjavo odcedim, tekočini iz zelenjave dodam potrebno količino vode ), nič odpirat pokrovko mad kuhanjem ( bog varuj da bi mešala ). po kuhanju naj pokrito še stoji 5 minut in serviraj. Namesto zelenjave lahko daš kar koli, piščanca, mal golaža........... ) . Če se odločiš in poskusiš, poročaj
dober tek
lp
pa še to: zadnjič sem nekje na radiu slišal da rizi- bizi ( riž s grahom ) mora bit " pocast " ( to sicer ni po mojem okusu, vendar se o okusih ne razpravlja ).
lp
ežoj