Pozdravljeni,
prosim za nasvet - doma imam kar nekaj medu v kozarcih (imela ga je mami) - nekaj kozarcev se je spremenilo v kristale, pa pravi mož, da je zanič. Jzst pa vem, ko ga je mami nekako pretopila... Kakšen nasvet?
LP
M
Pozdravljeni,
prosim za nasvet - doma imam kar nekaj medu v kozarcih (imela ga je mami) - nekaj kozarcev se je spremenilo v kristale, pa pravi mož, da je zanič. Jzst pa vem, ko ga je mami nekako pretopila... Kakšen nasvet?
LP
M
28. jun 2006 14:01
Normalno je, da med kristalizira. Daj kozarec v toplo vodo in bo spet tak kot prej. Med se nikoli ne pokvari!!!! LP K Sporočilo je spremenil(a) KARMINA dne 28. jun 2006 14:02:51
28. jun 2006 14:02
Med ni pokvarjen samo kristaliziral je, malo ga segreješ pa bo spet lepo tekoč. jade
28. jun 2006 14:03
To, da je med kristaliziral ni nič narobe. Kristalizacija je naraven proces naravnega medu. Ko je vaš mož rekel, da je takšen med "zanič", je verjetno mislil, da ni ravno na enak način uporaben, ker ni več tekoč. Raztopite ga lahko tako, da kozarce z medom date v toplo vodo. Temperatura vode naj ne presega 40 stopinj. Miroslav Vulović
28. jun 2006 14:20
Mi pustimo kozarce kar na balkonu na soncu, pozimi pa na radiatorjih. Loni Makaroni
28. jun 2006 14:52
Kot je rekla Sarabande, pazite na temperaturo pri taljenju! Ne sme biti višja od 40 stopinj. Med se pa pokvari samo, če skisa, ker je noter kaj padlo (košček kruha, masla ipd.) Atina
28. jun 2006 14:54
Če med po določenem času NE kristalizira, je znak, da je z njim nekaj narobe. Ali je ponarejen ali pa je bil segrevan na previsoko temperaturo. Kako hitro med kristalizira, je pa odvisno od vrste medu. Zdi se mi, da najhitreje kristalizira med iz oljne repice, včasih e v satju. Torej je kristalizacija znak kvalitete medu. rimljanka
28. jun 2006 15:10
Čao, ravno zdaj en dan je čebelar razlagal, da vodo dobro segrejemo, odstavimo in vanjo damo kozarec z medom. Ko se voda ohladi, je tudi med tekoč. Sem nekaj pametovala glede teh 40 stopinj, pa je rekel, da se med v vroči vodi ne segreje preko te temperature. Lep pozdravček, S.
28. jun 2006 16:35
ali pa ga počasi topiš v mikrovalovki. Sedaj, ko je sonca dosti, pa steklenico, ki jo boste rabili, kar na sonce. KyaraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pekoče piščančje perutničke
Pohorska omleta