28. jun 2006 15:28
Dolores,
težko je kar tako odgovorit, zavisi od tipa zemlje in obdelave. Če imaš peščeno zenljo, se mi zdi, da v takšni suši je težko prav zaliti. Za manj zalivanja, lahko delaš tako kot mimikina mama, da redno okoplješ, ( vendar je napačna razlaga, ko se zemlja okoplje , prvo uniči se plevel, drugo, rahla zemlja je dobra toplotna izolacija, tla se manj segrevajo in stem manj izgubljajo vodo s izhlapevanjem ). Druga varianta s enakim učinkom je zastiranje ( menda se reče tudi mulčenje ), recimo s senom, papirjem jaz nejraje uporabljam žagovino. Ko seme poseješ, dokler skali zemlja se ne sme izsušit ( na mestu kje sem imel grah, sem danes nekaj posejal in že dvakrat zalil). Tudi mlade rastlinice je treba zalivati vsak dan. Za zalivanje je nejboljša deževnica ki stoji na soncu, in zalivati priporočajo zjutraj ( vendar jaz ne morem iz svoje kože: zalivam zvečer ). Z zalivanjem je tako: plodovke zalivati enkrat na teden, lisnato zelenjavo, solatnice in kapustnice pa dvakrat na teden.
Jaz travo ne zalivam ( zato mi je sedaj vsa " izgorela ", če imaš vodo je zalivaj, lepša bo.
Zbiraj nasvete, delaj po svoje, uči se na lastnih ( nažalost ) napakah in čez nekaj let boš izvedenec postala.
lp
ežoj