4. sep 2006 21:25
lidka je napisal/a: |
RES JE, DA SE S TAKŠNIMI STVARMI NI POTREBNO OBREMENJEVATI. Pač gre mimo, kot vse ostalo. Ampak, glede na to, da ima tast ker nekaj trgovin, pa se ubada s prodajalkami, sem na te pomanjkljivosti pozorna. Tudi vi bi bili, če bi imeli svojo trgovino. Ko delaš za nekoga drugega, je pač vseeno, ne?
|
Ja žal nimam nekaj trgovin (zdi se mi, da se ves čas ponavljam, zadnjič sem moral pisati, da nimam gozda, tako da prosim ne odpirati teme, kaj sploh imam
), tako da sem morda premalo pozoren na te stvari. Kupoval sem pa že v Avstriji in Sloveniji. Meni se ne zdi, da so pri nas prodajalke kaj bolj neprijazne. Odvisno od osebe in dneva. Tudi one imajo lahko slab dan. Nekaj pa je jasno. V takih centrih delajo precej trdo, še na WC težko gredo, kaj šele kaj drugega. Verjetno je lažje biti nasmejan tistemu, ki lahko pol dneva klepeta ali deska po netu.
Tudi v Locitanu sem bil nekajkrat zaradi daril. Ker imajo tam nesramne cene za njihove izdelke (ki pa jih nekateri cenijo do nebes - meni delajo mozolje), nisem kupoval ravno celih kompletov. Prodajalke so mi vedno svetovale, dale za poduhati, razložile, dale so mi neke testerje, vse lepo zavile. In, da ne bo pomote, to so bile prodajalke iz City Parka, ne Avstrijske trgovine.
Sicer pa stari rek pravi, da kdor sočloveku podari nasmešek, ga dobi tudi nazaj. Bi se strinjal, da je ponavadi res tako.
Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije