5. mar 2007 10:10
Hihi, Katka, povej en dober razlog, zakaj se ga ne bi dalo delat:) Seveda se da, čisto vse, kar si zamisliš, samo za modro nebo boš morala nekje zvohat umetne arome, ker tisto je pa čisto umetna zadeva:) ne bo isti okus brez tega.
Sicer se pa vse da, ampak je res fajn met strojček, brez njega si malo bolj omejen na razne parfeje (parfait), lučke, granite, tudi kak sorbet se da brez strojčka naredit, ampak meni so pač najboljši pravi sladoledi iz strojčka... Moj zmrzovalnik ni tako močan, da bi zamrznil zadevo dovolj hitro (no, resnici na ljubo je tudi precej nabasan, tako da zna bit tudi to razlog...)
Tako da traja zamrzovanje litra sladoleda v zmrzovalniku kar svojih 24 ur, verjela ali ne... V strojčku pa 20-25 min... Je kar razlika
, sploh za nepotrpežljive...
Receptov za prav tele tvoje variante nimam, sem pa prepričana, da se najdejo na netu, sicer bi pa jaz malo improvizirala, veš, kaj je v kateri stvari, pa to dodaš: itak so navadno to vsi navaden čokoladni (ali temno čokoladni) sladoled, ki mu dodaš recimo višnje in malo višnjevega likerja, pa dobiš Mon Cheri, lešnike in nutelo, pa dobiš Ferero roche, kokosovemu dodaj še malo popraženega kokosa in kak cel olupljen mandelj, pa boš dobila rafaelo... Za jafo lahko vzameš čokoladni ali pa piškotek za osnovo in dodaš pomarančno marmelado ali polivko in krhlje pomaranče...
Ma igraj se, kolikor ti duša poželi, sladoled vse prenese:) Jaz sem danes tak jezna, da še ni strojčka, ker mi je oče prinesel 3 kozarce (in to take po 4 ali 5 dl) rumenjakov (ja, ste prav prebrale, oče peče torte, kjer rabi beljake in mu ostajajo rumenjaki, jaz delam sladolede, krofe, pite ipd... kjer mi ostajajo beljaki - skratka, sva kompatibilna:). Potem ko on peče in če gre v Lj., mi prinese rumenjake in jaz njemu včasih beljake, kadar jih prej ne porabim... Zdaj mam ogromno rumenjakov, pa ni mašince
Veri