a kdo ve, kako do kardamoma v sloveniji?
je namreč odlična začimba do katere pridem lahko (za enkrat) le preko moževe družine s švedske.kaj bližjega bi bilo odlično..
upam, da kdo kaj ve :)
LP
slovinkita
a kdo ve, kako do kardamoma v sloveniji?
je namreč odlična začimba do katere pridem lahko (za enkrat) le preko moževe družine s švedske.kaj bližjega bi bilo odlično..
upam, da kdo kaj ve :)
LP
slovinkita
25. jun 2006 20:23
Skoraj vse naravne (bio) trgovine in večji Mercator. ZIMA
25. jun 2006 20:33
Tudi v Intersparu. LP cervus
25. jun 2006 21:30
za kaj ga pa uporabljaš? jasna
26. jun 2006 8:28
Zima,elaphus, a to v Ljubljani? jasna1, za cimetove rolce(recept trenutno čaka na slovnični pregled) pa za čaj,vse kar je indijske kuhinje... slovinkita
26. jun 2006 9:51
Karadmom imaš pa res v vsaki malo bolje založeni trgovini, na policah z začimbami. Dobiš ga v vrečki ali pa v steklenički. Je pa res, da ni primerjave med tem kardamom in tistim, ki ga sam zdrobiš v možnarju, potem ko iz strokov izluščiš seme. Tak kardamom se dobi - no, meni je to najbližje - v Gradcu, v enit rgovini z azijskimi potrebščinami. Pecivo ima popolnoma drugačno aromo, če uporabiš ta kardamom. Jaz stroke dam tudi v vodo za turško kavo...Mamamia mamamia
26. jun 2006 9:55
Ja, slovinkita, v Ljubljani in po moje povsod po Sloveniji v teh trgovinah. Veliko sončka v srčku ti želim, zunaj pa zimo! ZIMA
26. jun 2006 9:57
Če ste v Ljubljani, lahko kardamom (v stročkih) kupite na centralni tržnici. Pri vhodu v ribarnico je stojnica, kjer prodajajo različne začimbe in dišavnice. Miroslav Vulović
26. jun 2006 17:58
najlepsa hvala vsem za nasvete! sem iz postojne in ponavadi kupujem tukaj ali pa v kopru,sedaj bom pa probala se v ljubljani! LP in cim vec sencke! sara slovinkita
27. jun 2006 12:15
Neluščen kardamom se dobi v Intersparu. Zelene vrečke od Evergreena. Malo je potrebno prebrskati. lp
27. jun 2006 13:47
Vlado, v katerem Intersparu ti je uspelo najti neluščen kardamom, torej v strokih? V MB ga namreč nisem odkrila, čeprav sem tam na policah izbrskala že marsikaj. Mamamia mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Krompirjevi kroketi Saint-Florentin
Bolj enostavno in poceni ne gre