Ojla!
Vem, da je bilo nekaj že napisanega o tej torti, a ne najdem. Mi lahko pomagate? Iščem tudi kakršnekoli slikice in nasvete glede priprave tovrstne torte.
Hvala!!!
Tamči
Ojla!
Vem, da je bilo nekaj že napisanega o tej torti, a ne najdem. Mi lahko pomagate? Iščem tudi kakršnekoli slikice in nasvete glede priprave tovrstne torte.
Hvala!!!
Tamči
24. jun 2006 19:26
http://www.marni.si/Galerija.htm http://www.slascicarna-romansa.com/katalog_figure1.h http://hali.moj-album.com/album/181730/ tole pa je paša za oči Vesna Leben
24. jun 2006 20:32
Joj, Ligojna, hvala! Taka umetnica pa menda res ne bom nikoli... Upam, da mi uspe vsaj približek ;) Tamči
24. jun 2006 21:12
V pekarni Vrhnika dobis model v oblki nogometne zoge, pri sosedu a male modelcke velikosti kot afini, recimo, tudi v obliki nogometne zoge. Potem samo nabrizgas z vreco belo in crno obarvano kremo ali smetano po tistih ze zacrtanih peterokotnikih:) Veri
25. jun 2006 9:17
Tamči je napisal/a: |
Ojla! Vem, da je bilo nekaj že napisanega o tej torti, a ne najdem. Mi lahko pomagate? Iščem tudi kakršnekoli slikice in nasvete glede priprave tovrstne torte. Hvala!!! Tamči |
25. jun 2006 11:35
Ja, lahko narediš tako, kot delam jaz, ideja je podobna Ežojevi, samo da pri meni "bomba" ni polnjena s smetano. Torej spečem rolado, ki jo narežem in z njo obložim stene steklene polokrogle posode. Nato naredim kremo iz 1 skute skute, zmiksanega sadja (malin, borovnic, gozndih sadežev, jagod, borovnic itd.), 1 do 2 jogurtov, malo sladkorja. Dodam cca. 8 listov razpuščene želatine, nato pa dodam še eno stepeno sladko smetano. Pri meni je te kree ravno dovolj za to mojo posodo. Kremo vlijem v posodo, ki sem jo pred tem obložila z razrezano rolado. Posodo postavim v hladilnik čez noč, nato pa jo zvrnem na krožnik, preden jo postrežem. Ker je učinek dovolj zanimiv brez vsega, pustim bombo kar "natur" . Pri tvoji varianti pa bi jo prelila s temnim čokoladnim prelivom in potem nanjo prilepila šest- ali osem kotnike (ne vem, kaj je prav) iz belega marcipana. Simp ko pasulj Seveda lahko narediš čokoladno varianto - npr. polniš s kremo za "smetanovo-čokoladno torto", ali pa s kuhano smetano in čokolado, ali pa s kombinacijo kokosovo-čokoladne kreme, itd. Variant je ogromno, pa nobena se mi ne zdi preveč zapletena. Le pogumno. Sasenka
25. jun 2006 13:06
Tamči, tako, kot ti Sasenka svetuje, ni prav, vse bo izpadlo narobe. kakšni šest ali osem kotniki neki. Petkotniki morajo bit ( če naj bo torta užitna ). ( Sasenka, ne zavajat ! ) Drugo bo pa prav . lp ežoj
26. jun 2006 11:18
Hvala vsem! Meni ni važno ali 5-, 6- ali 7-kotniki glavno, da vsaj približno sliči na žogo... :) Lep dan! Tamči
26. jun 2006 12:36
Za nogometno žogo so peterokotniki, preverjeno! Mamamia mamamia
26. jun 2006 16:28
PZa to, da bo zadeva imela polkrožno obliko svetujem naslednje: Polkrožna posoda (tista, ki se uporablja za stepanje nad paro) iz pločevine in ena posoda, kamor se položi polkrožna posoda. Polkrožno posodo zelo natačno obloži z lističi alu folije.. žTako pripravljeno posodo napolni do vrha s tortno vsebino. Če z 8 ur (naslednji dan) pokrij polkrožno posodo z narobe obrnjenim krožnikom/pladnjem in potem vse skupaj hitro obrni. Dvigni posodo in s polkrogle lepo odstrani alu folijo. Na tak način bo polkrogla šla lepo ven in ves čas bo obdržala obliko. Vendelina jr.
26. jun 2006 19:13
Jaz posode nikoli ne oblagam z alu folijo in mi gre zadeva zelo lepo ven brez težav. Še lažje pa gre (čeprav meni osebno lažje itak skoraj ne more iti), če posodo s tortno vsebino za kako minuto potopimo v vročo vodo (seveda tako, da voda ne gre čez rob). SasenkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Solata s polnozrnatimi peresniki, tunino in avokadom
Svaljki z žajbljem