Vroč pozdravček!
Narediti moram
Hvala vam!
Tamči
Vroč pozdravček!
Narediti moram
Hvala vam!
Tamči
24. jun 2006 14:45
Mogoče ti bo vse to pomagalo: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3990 tjas
24. jun 2006 17:34
Hvala Tjas! Ti pa res vse najdeš...! ;) Tamči
24. jun 2006 19:18
Res najboljši recept je ta in ti res ne poka in rolada je res kompaktna... 6 jajc, 6 žlic sladkorja, pol pecilnega in 6 žlic moke. Jajca stepeš sladkorjem in dodaš moko pomešano z pecilnim praškom in pečeš približno 10-15 minut na 180 stopinjah. Najboljše je na peki papirju.... Biba7
24. jun 2006 19:24
Meni pa vedno pri roladi odstopi vrhnja plast ali skorjica. Ali ve kdo, zakaj? Kyara
24. jun 2006 20:00
punce menda se ne sme rulad peči v ventilatorski pečici.lp ursa40
25. jun 2006 15:08
Sinoči sem pekla rulado za jagodno torto. Preizkusila sem recept od Vendeline - na eno jajce 3 dag sladkorja in 2,5 dag moke. Vzela sem 6 jajc, 18 dag sladkorja in 15 dag moke, dodala en vanilijev sladkor. Spekla sem jo v dveh pekačih, obloženih s pekijem, 10 minut na 200 stopinjah. Super uspelo. Če bo tudi torta dobra, pošljem slikico in recept. Irena
25. jun 2006 16:06
Piškotek, tudi jaz sem v kratkem času že 2x spekla rolado po receptu od sestre Vendeline in obakrat je uspelo zelo dobro. Zaradi celiakije pečem z brezglutensko moko za pecivo (vzamem cca. 80% predpisane teže navadne moke). Kar nekaj let nisem pekla rolad, sedaj pa sem se navdušila, ker je tako dobro uspelo. Uporabila sem 4 jajca, 12 dag sladkorja in 8 dag brezglutenske moke. 10 minut na 220, počakaš pol ure, obložiš in zviješ. Odlično že po parih urah. Natassa
25. jun 2006 20:02
Sama pri peki rolad nikdar ne uporabljam pecilnega, moko pa vedno dam pol gladke in pol ostre. Uspe mi vedno, ne glede na pečico, nisem pa prepričana, da samo zaradi tega. Stvar navade pač. Ja, pa vedno pečem na peki papirju. S papirjem vred zvrnem na zmočen prtič, zmočim papir in ga odstranim, nato rolado še prazno zvijem, da se ohladi. ZIMA
26. jun 2006 8:29
Jaz pa bi rada dobila kakšen recept za nadevanje rolad, da bi bil dovolj kompakten, do sedaj sem jo vedno namazala ali s stepeno smetano in sadjem ali pa sem naredila čokoladno kremo. Lep sončen pozdrav. MALČICA
26. jun 2006 10:02
Meni je tale rolada najboljša http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4395 stanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ploščati špageti s pestom iz bazilike in feferonov, šparglji in lososom
Eksotični suši