Ker se s prijateljico že dalj časa prerekava, kaj je melona in kaj je dinja (glede llubenice sva si enotni) in na internetu nisem našla nič pametnega, se obračam na vas. Ali kdo ve, kaj je kaj?
Lp
Dolores
Ker se s prijateljico že dalj časa prerekava, kaj je melona in kaj je dinja (glede llubenice sva si enotni) in na internetu nisem našla nič pametnega, se obračam na vas. Ali kdo ve, kaj je kaj?
Lp
Dolores
22. jun 2006 13:28
Tisto kar pri nas kupite pod imenom melona, je po hrvaško dinja. Miroslav Vulović
22. jun 2006 13:30
Kaj je pa potem tista živo rumena buča, ki jo je tudi mogoče kupiti pri nas? Lp Dolores
22. jun 2006 13:32
Kaj je paradajz, kaj pa je paradižnik... pomidor. Čebula, luk, kapula... Cvetača, karfiola in še in še... Pozdravček!
22. jun 2006 13:41
Tisto je verjetno buča, kot ste sami povedali. Melona (slovensko) in dinja (hrvaško) sta pa dve imeni za eno in isto stvar. Miroslav Vulović
22. jun 2006 13:54
Dolores, tista rumena buča, je verjetno samo ena izmed različnih vrst melon (ali dinj). Tukaj si pa lahko malo več pogledate o melonah in različnih vrstah: http://www.foodsubs.com/Fruitmel.html maychi
22. jun 2006 14:00
Oh, ko bi se dalo pri nas vse te melone dobit! vanya
22. jun 2006 14:03
Aha. Konec prepira. Maychi, razsvetlila si moja obzorja. Hvala vsem skupaj. Mimogrede, kaj pa pripravljate iz njih? Lp Dolores Sporočilo je spremenil(a) Dolores dne 22. jun 2006 14:04:21
22. jun 2006 14:21
Melona + lubenica + ananas = mnjammmm Melona + pršut Ognjič
22. jun 2006 15:43
Nakockana melona, malo sladkorja in ruma, dobro ohlajeno. lp Vesna
22. jun 2006 17:25
Sedaj,poleti božansko! Sicer sem pa jaz itak ljubiteljica buč! Skratka obožujem jih! LP valKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Slana pita (Salty pie)
Bruschette s paradižnikom in kumarami