Pozdravljeni!
Letos sem se prvič odločila, da bom naredila rumov lonec. Do sedaj sem dala v lonec jagode, banano in češnje ter rum in sladkor. Kaj sem naredila narobe ker se mi zdi, da se mi je sadje skisalo?
kažotk
Pozdravljeni!
Letos sem se prvič odločila, da bom naredila rumov lonec. Do sedaj sem dala v lonec jagode, banano in češnje ter rum in sladkor. Kaj sem naredila narobe ker se mi zdi, da se mi je sadje skisalo?
kažotk
20. jun 2006 12:48
Če si dala 75% rum, potem drugega ne more biti narobe kot banane. Te baje niso primerne za v rumov lonec, zato jih jaz nikoli ne dajem. Sicer pa si več lahko prebereš tu: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1067 LP, V.
20. jun 2006 12:49
Banana ne gre v rumov lonec. Vsako vrsto sadja najprej dobro posladkam malo pustim in šele nato dodam rum in pazim da se sladkor stopi. Najbolj paše: jagode, češnje, višnje, borovnice. LP gordana Sporočilo je spremenil(a) gordana dne 20. jun 2006 12:51:20
20. jun 2006 13:25
Tudi jaz mislim, da je kriva banana. Jaz običajno dam češnje/višnje in vse sorte jagodičevje ( ribez, borovnice, jagode, maline, kosmulje)- kar direkt v lonec,brez predhodnega sladkanja. monro
20. jun 2006 14:29
Hvala za nasvet. Ni kaj, si pa bom zapomnila za vse večne čase. Pravijo, da vsaka šola nekaj stane. kažotkKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Barilla Casarecce iz čičerike z lahko kaponato
Krompirjevi kroketi Saint-Florentin