27. jun 2006 20:13
Ivonja, pojdi na pl in si tam preberi vse o negi zdrave in alergične kože, pa o kuperozni koži, pa o aknasti, z ogrci pokriti in.... koži. Z alergijo na sonce pa sem še predobro seznanjena, saj imam kar 2 alergika v hiši in enega pretirano občutljivega jogurtovega belca, ki ga sonce samo pordeči in na koncu je tak belec, kot da telo ne bi nikoli vidlo sonca.Če rabiš še kaj mi pusti sporočilo.
Mislim, da sem s kremami in raznimi mažami zelo dobro seznanjena, zato sem tudi to napisala.Pa brez zamere. No, moja dva alergika se izogibata soncu, koliko se da.Na bazenu in morju se kopata z majčko, mažeta z kremo, ki jo naredijo v lekarni in pijeta ca-c tablete. Večjih nevšečnosti zaenkrat nista imela, imam pa za vsak slučaj še tablete in eno ampulo za vsakega injekcije, če bo kriza, ker ima sin tudi druge alergije.
tumpika, to z olivnim oljem in šentjanževko je bilo aktualno pred 20 leti. Sedaj pa je ozonski plašč tako tanek in ponekod ga ni več, da je potrebna boljša zaščita, in to pred UVA/UVB žarki. Večina kozmetičnih hiš dela zaščito samo z UVB, potem pa A žarki naredijo kožnega raka. Zaščita mora biti proti obema vrstama žarkov.
no pa to ni tema tukaj.
Kyara