21. jun 2006 16:00
Čao, no, jaz alergije na sonce zaenkrat še nimam, imam pa zelo občutljivo kožo za razne kreme, preparate ipd.., ves čas imam nekake mozoljčke, pikasta sem, lišajst pa dobro leto ne več. Aja, pa vsak pik žuželk (ki jih ni malo) in rana se mi zeloooo dolgo celijo, tudi brazgotina ostane ali pa madež (pigmentni). Sem pa temne polti in hitro porjavim, kar preveč, čeprav se, razen na morju, sonca na daleč ogibam zaradi vročine. Moj nasvet, kako si "pozdraviti" kožo ali vsaj omejiti posledice je uporaba kakovostnih krem in losjonov in gelov za tuširanje. Jaz uporabljam že dobro leto izključno Justove izdelke, prej sem jih uporablala v kombinaciji z "navdnimi", komercialnimi ali kako naj se izrazim. Moram povedat, da je moja koža 90% drugačna. Vem, da so zelo dragi, ampak pri racionalni in predvsem pravilni uporabi, mislim predvsem res majhne količine, ker je vse zelo koncentrirano, na koncu ugotoviš, da se izplača. Pojem tudi veliko zelenjave in pijem veliko vode in čajev, pred dopustom, torej pred morjem, pa vsaj en mesec pijem kalcijeve šumečke in jem betakaroten kapsule. Kakorkoli, želim vam čimmanj kožnih neprijetnosti, ki, čeprav morda zgledajo čisto majhne, kaj hitro pokvarijo tistih nekaj dni dolgopričakovanega dopusta. Lep pozdravček, S.