21. jun 2006 13:46
alexis je napisal/a: |
Punce in fantje nujno rabim vašo pomoč.
Včeraj sem se odločila, da se malo posončim in na koncu sem se nasončila toliko da sem "fasala" alergijo. Na nogah imam na milijone malih rdečih pikic, ki pa niti niso tako moteče. Najbolj me skrbi rdečica na obrazu, ki je tudi otekla. Počutim se, kot bi me nekdo pošteno nabuhal.
Kaj naj naredim? Teta mi je dala tablete CLARITINE, ki pa jih ne bi rada jemala kar tako. Prosim svetujte mi ali naj vzamem tablete ali počakam in grem jutri k zdravniku?
alexis |
OK, nova tukaj in se še ne znajdem najbolje.
Tudi jaz sem vsa leta trpela za sončnimi alergijami, lani pa prvič NE!!! Zakaj? - za sončenje sem začela uporabljat GEL za sončenje in meni je pomagalo!!! Prav nobenih, ampak res nobenih!!! srbečih pikic ni bilo, prej pa sem vsa leta trpela v vseh možnih kombinacijah kaj ja in kaj ne, da o solariju sploh ne govorim.
Aja, GEL, ki sem ga uporabila lani (letos pa že tudi kupila) je ILRIDO, kupila pa sem ga v lekarni. Cena, hehe, manj kot 2 jurja, zaščitni faktorji pa od 10 - 30, s tem da sama uporabljam faktor 15 in 10.
Mislim pa, da so v prodaji tudi geli za sončenje od Vichija in Eucerina.
Zakaj geli? Tolmačenja so različna, eno je tudi v zamaščenosti kože in kombinaciji sonce+zašč. faktor = alergija. Gel pa kože ne masti, prej bi rekla, da jo "mal skup vleče", kar me ne moti, še posebej, ker pri meni res deluje. Pa še tole - če trpiš za sončno alergijo, odpadejo vsi losijoni in razna mleka za nego kože tudi po tuširnaju!!! - zamaščenost!!!
Sem pa vseeno dnevno vzela en claritin.
Ok, za prvič sem se razpisalaaaaaaaa.
Lepo se imejte.