Ima kdo recept za jajčne štruklje?
Testo je menda navadno vlečeno, za nadev pa pečena (umešana) jajca. Približno si zadevo predstavljam, a bi mi recept zelo olajšal delo.
sara
Temo je spremenil(a) sara.vidmar dne 10. jun 2006 19:44:58
Ima kdo recept za jajčne štruklje?
Testo je menda navadno vlečeno, za nadev pa pečena (umešana) jajca. Približno si zadevo predstavljam, a bi mi recept zelo olajšal delo.
sara
Temo je spremenil(a) sara.vidmar dne 10. jun 2006 19:44:58
10. jun 2006 21:42
Mislim, da je v knjigi Štrukji, samo sem jo posodila sestri. Loni Makaroni
10. jun 2006 22:09
Postopek je popolnoma enak,kot pri sirovih štrukljih,le da tukaj polnimo z jajci.Jajca stepemo,posolimo in na maščobi prepražimo.Jaz dodam tudi malo kisle smetane.Zavijemo in skuhamo. Veliko uspeha! tikva
10. jun 2006 22:11
Hvala! sara
10. jun 2006 22:26
Sama jih delam po receptu Janeza Štruklja iz knjige Štruklji za vsak okus: TESTO: 200 g moke, 2 jajci, voda po potrebi, sol NADEV: 180 g pretlačene skute, 1 dl goste kisle smetane, 3 pečena jajca, 60 g margarine, 3 jajca, sol, drobnjak, poper. Testo razvaljamo, premažemo z jajcem in raztopljeno margarino (sama raje uporabim maslo). Zmešamo skuto s kislo smetano, začimbami in rahlo pečenimi jajci (jaz jih narežem in enakomerno razporedim po testu) in s tem nadevom premažemo testo. Sestavine naj bi bile za 4-5 oseb. Sama jih delam za prilogo in zato vzamem le polovico napisanega. LP LipaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Burek z lahko solato
Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom