Pred časom sem si naprintala recept POCENI LAZANJA, ga potem izgubila, sedaj pa ga ne najdem v bazi receptov. Ali recepte brišete?
Lp, Nataša
Pred časom sem si naprintala recept POCENI LAZANJA, ga potem izgubila, sedaj pa ga ne najdem v bazi receptov. Ali recepte brišete?
Lp, Nataša
9. jun 2006 9:11
Pod poceni lazanja, ni. Nekaj bi rekla, ampak ne bom, poglej morda pod hitra lazanja lp
9. jun 2006 9:20
Sem pogledala, pa ni to. Vem, da so bili makaroni, pelati, koruza, mleto meso,...
9. jun 2006 9:42
Možno da je recept iz baze- jaz sem ga imela shranjenega na računalniku in ne vem od kje ga imam (zato se opravičujem avtorici, če se najde v naslednjih vrsticah): POCENI LAZANJA 25dag testenin (makaroni, nalomljeni špageti…) sesekljana čebula in česen 2 žlici sesekljane slanine (po želji) 2 žlici olja 25dag (mešanega) mletega mesa 1 narezana paprika (oz. druga zelenjava: korenček, grah, koruza, gobe, bučke…) sesekljan peteršilj sol, poper 1dcl paradižnikove mezge 4 žlice belega vina kisla smetana 2 jajci 2 žlici parmezana (ali kakšnega drugega sira) Mešane testenine skuhamo v slanem kropu, kuhane splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Sesekljano čebulo, česen in slanino prepražimo na olju, pridamo zmleto meso in dobro prepražimo. Dodamo papriko (oz. drugo zelenjavo), peteršilj, osolimo, popramo in dobro prepražimo (cca. 5min). Prilijemo mezgo in vino ter še malo podušimo. Testenine zmešamo z omako, stresemo v namazano skledo za narastke, prelijemo z mešanico osoljene kisle smetane in jajc, potresemo s parmezanom (oz. drugim naribanim sirom) in na hitro popečemo v vroči pečici. Namesto mešanice kisle smetane in jajc lahko uporabimo bešamel. Lep dan vam želim Sporočilo je spremenil(a) rozanec dne 09. jun 2006 09:42:25
9. jun 2006 10:18
Hvala, točno to je ta recept. Lp, Nataša
9. jun 2006 10:42
Ni za kaj Lep dan vam želimKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bretonske palačinke
Špageti s kozicami in omako Basilico