7. maj 2008 21:51
Iskra, pravzaprav se človek zlahka sprijazni z novim načinom prehranjevanja takrat, ko te vsakič, ko se pregrešiš, useka in se poten s težavo ližeš iz težav. Ne bi ti znala svetovati glede razširjenosti tvoje kandide. Jaz sem namreč začela s črevesno in ker so me zdravniki dolgo zdravili z antibiotiki, se je uspešno razširila v sistemsko. Vendar ob tem ves nikoli nisem imela težav z vaginalno, čeprav zdravilci trdijo, da nikoli ni zasidrana samo na enem področju. Kar se tiče turšije, sem bila podobno radovedna kot ti in jo poskusila. O tem, da sem se dest dni vlekla ven s peklenskimi mukanmi, sploh ne bom govorila. Očitno je kislo zelje in repa fermentirano z drugim postopkom (če turšija sploh je fermentirana?). Ti pa zagotavljam, da boš zmagala, če se boš zares lotila kandidne diete. Naučila se boš pečti kruh po receptu: zmešaš 20 dag bio pirine moke, 20 dag ržene moke, polovico vrečke bio pecilnega praška iz vinskega kamna, 1,5 dcl navadne vode in 1,5 dcl radenske, zeliščno sol in pečeš eno uro pri 200 stop.C. Skupaj s probiotičnim jogurtom je dobra malica. Prav tako nasitijo konopljine testenine, ki jih boš skuhala v isti vodi, kot si prej kuhala zelenjavo, zabeliš pa jih s kokosovo maščobo. Na solato daš limono (nikakor ne kisa) in sezamovo ali laneno ali oljčno olje. Za zajtrk se priležeko sojini kosmiči v probiotičnem jogurtu. Sprva boš jedla tofu ali sojine zrezke, potem boš prešla na puranova ali piščančja prsa, pečena na kokosovi maščobi. Špinača s kislo smetano, kuhana zelenjava z rižem, pirini špageti, solate v velikih količinah ... Skratka, sčasoma se ti domišljija odpre in postane kar znosno. Izogibaj se sladkega sadja, jej kisla jabolka (ne več kot dve), kivi, limono in grapefruit. V lekarni kupiš kapsule Dida, ki ubijajo kandido. Kapsule Nutriflor so probiotik iz dodanimi klamatskimi algami. In ogromno pij. Meni se je po šestih mesecih stroge diete pokazal dober rezultat, vendar še vedno pazim, kaj in kako jem.
Moja zdravnica mi je obrnila hrbet, ko sem ji dokazala, da gre za kaniddo (test blata in bioresonanca). Dva meseca po tem je kandido dobila tudi njena sorodnica in nenadoma so ji prav prišle moje izkušnje pri vsej kalvariji.
Vso srečo ti želim v boju s to nadlogo in ne pozabi - zmagovalka boš ti, ne ona!
Svetla