Razbarvano perilo

CARNA  

član od: 14.2.2006

sporočila: 16

tema odprta - 2. jun 2006 20:49 | ogledi: 3.536 | odgovori: 5

Se mi je zgodilo nazadnje, (razen danes), pred parimi leti, in sicer ni bilo tak hudo, ker se je obarvalo belo perilo in sem ga brez večjih težav razbarvala, danes......

Najraje ne bi napisala, namreč malenkost (no ja, recimo ) se mi je razbarvala, rahlo bež jopica, ki je trenutno najboljša jopica kar jih ima. Bla sem prelena oz. ni se mi dalo da bi npr. dala jutri prat, pa sem namesto bio shouta (ki mi gaj e zmanjkalo), uporabila Varikino, ja ZDAj vem, da ne bi smela, pa da je še toliko hujše, je tudi na ovratniku, ki je rdeč, zdaj razbarvan madež. Pa me zanima, nekje sem slišala, da bi se dalo še posebej bež cunje namočit v pravi čaj in bi se lahko malo nazaj obarvalo. Kaj mislite o tem? S čem bi se še dalo? Pa za za madež na rdečem ovratniku, obstaja kakšna možnost, da se vsaj malo popravi?

Za odgovore se vnaprej zahvaljujem, pozdravček,

CARNA

neznan uporabnik

2. jun 2006 22:48

Prosim, če mi lahko poveš Carna, kaj je to "bio shout" - še nikoli slišala.... Hvala in naj ti uspe s pravim časjem. zoja1

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

2. jun 2006 23:00

Čao, joj, Carna, težko, težko. Meni še ni uspelo, da bi pobarvane cunje spravila na "original" barvo. Sem pa že majice, ki sem jih uničila s kakim belilom, ponovno pobarvala, vendar samo črne. No, je bilo bolje, madež res ni tako izrazit, ampak na ostali povšini pa se poznajo barvne nianse. Se pa tudi jaz priročam za kak pameten nasvet, čeprav res še nisem slišala, da bi se kdo pohvalil z uspešnim "saniranjem" perila - razbarvanega ali obarvanega. Lep pozdravček, S.

monro  

član od: 14.4.2006

sporočila: 140

3. jun 2006 9:04

Potem pa poskusi dati jopico v varekino, da se cela razbarva-predvsem ovratnik, da ne bo "flekast". In imaš novo jopico, ki je drugačne barve, kot stara. Pa še unikat bo. Če ti ne bo všeč, jo še vedno lahko prebarvaš. Ker po moje delno razbarvanega ovratnika ne reši več nič. monro

biba  

član od: 26.10.2004

sporočila: 542

3. jun 2006 10:36

lahko pa kupiš barvo za tekstil in jo pobarvaš, ponavadi pri nas kar tako rešujemo zadeve. biba

CARNA  

član od: 14.2.2006

sporočila: 16

3. jun 2006 11:38

Ojla, hvala za odgovore, bom šla povprašat v trgovino, kjer prodajajo barve, da vidim če se bo kaj dalo, največji problem je da ima jopica napis, pa še na enem delu so črte, ki hvalabogu niso nič vstran doble. Nekaj bom ziher probala, pa čeprav bo pol samo za smeti. Zoja1, bio shout je odstranjevalec madežev, proizvajalec je Johnson Wax, Italija, embalaža je bele barve, napis pa je rumen, pa nek pisan vzorev ma gor. Kupila sem ga slučajno v eni bolj navadni trgovini, pa me je do zdaj najbolj prepričal, pa še drag se mi ni zdel. Ja, vsaka šola nekaj stane, lep pozdrav CARNA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti