18. jun 2006 15:18
vcibej je napisal/a: |
srednjeveško mestece Agios Mortes - Aigues Mortes,
Aix on Provance - Aix-en-Provence,
St. Marie de la Mare - St. Marie de la Mer,
Boux - Baux-de-Provence
|
Huh, brez zamere, ampak tele napakice pri imenih moram popraviti :)
Skratka, Aigues Mortes in Camargue ("močvirnata" pokrajina, ki to v resnici ni, ker se nahaja v delti Rhone in je zato taka "močvirnata") si res absolutno moraš ogledati - najbrž boš prvič v življenju videla na kupu toliko divjih konj oz. ponijev ter rožastih flamingov.
St. Marie de la Mer je tako mini mestece za kofetkanje in posedanje na trgu (vendar le v primeru, da ni zunaj 35 ali več stopinj, kar se hitro rado zgodi poleti).
Meni osebno pa so se mi v srce najbolj usedli: Avignon, Aix-en-Provence (kjer se mimogrede izgubiš) ter Baux-de-Provence, ki je zame osebno ena najlepših vasic, kar sem jih kdaj videla.
Če imate čas, priporočam, da se zapeljete do Marseilla, ki je sicer industrijsko mesto, je pa vseeno vredno ogleda, ker je v mestu še vedno en kup zgodovinskih posebnosti.
Priporočam tudi Tarascon, Orange, Luberon, vinske poti ob Rhoni, na poti v Provanso pa Nico, St. Tropez, predvsem pa Grasse.
Mah, tega je ful, ful, res ti priporočam, da si ogledaš kakšen turistični vodič po Provansi (sama priporočam zbirko Eyewitness od založbe DK).