5. jun 2006 10:07
Ko sem še sama kuhala, med tednom praviloma ni bilo časa za sladico, juha pa je bila običajno na jedilniku, ker so jo otroci imeli radi. Ali goveja iz zamrzovalnika, ali pa kakšna lahka zelenjavna, zdrobova, krompirjeva s porom, kremna zelenjavna...Pa kos mesa in kakšna priloga zraven, tu in tam rižota ali testenine. Ob koncu tedna pa sem kuhala po željah, včasih tudi po dve, tri tazlične jedi...
Zdaj med tednom nimam skrbi, kuhajo drugi (tri dni v tednu babice, dva krat tedensko nam pride skuhat ena gospa, nekdanja kuharica...mljac, mljac...), tako da je na mizi lahko vse, kar kdo rad je. Nerodno je, ker nas osem hodi domov ob različnem času, zato izbiramo med tako hrano, ki lahko stoji, dva krat tedensko pa tudi takšno, da se dela sproti (ribe na primer) - odvisno, katera babica je za štedilnikom in koliko ima časa. Enkrat tedensko je na jedilniku nekaj iz enega lonca (rižota, makaroni z mesom, obara, paprikaš), ker babica, ki kuha ob torkih, nima časa, da bi ves dopoldan stala za štedilnikom. Ko je na vrsti moja mama, se lahko vsak spomni svoje jedi, enako je pri gospe, ki jo plačujemo, tretja babica, moja tašča, pa tudi izpolnjuje želje. Ki pa jih ni prav veliko, saj vsi radi jemo vse, kar nam pripravi, pa naj bo to pečenka, ričet, jota, krompirjevi zrezki, dolenjske kepe....
Tako mi ostanejo konci tedna, da izpolnjujem kulinarične želje, s sladico ali brez....Mamamia
mamamia