6. jun 2006 17:46
Pozdravljeni!
Prav vesela sem, da sem tudi na tem portalu zasledila temo AMC. Sama imam en lonec, kozico, dve manjši kozički in eurasio ter seveda secuquick premera 20. S to posodo sem res zelo zadovoljna. Ko sem se preselila v novo stanovanje sem dobila za darilo od staršev kozico in secuqick. Ej jaz sem bila tako vesela za to darilo da vam ne morem povedat. Jaz klasičnega kuhanja, pečenja na maščobi... sploh ne poznam. Meni je kuhanje z AMC iziv, veselje, kup denarja se prišpara in OGROMNO ČASA in še zdravo je povrh vsega. Sploh si ne morem zamisliti, da bi kuhala špinačo v vodi ali npr. ohrovt, krompir... ali kuham na sopari ali pa brez vode. Vse mi je tako okusno, da sploh ne potrebuješ dodajati začinke (od kar imam to posodo sem ukinila vse knor kocke), soli... Saj nič ni prepovedanega samo ko se navadiš na okus in da še imaš doma pridelano zelenjavo ali meso ugotoviš ko greš jest kam drugam da je vse brez okusa, vodeno..., zato morajo tam dodajati veliko raznoraznih dodatkov. Druga zanimivost-mineštre so kuhane en dva tri npr. jota kar vse skupaj če želiš tudi s klobaso, da ne govorimo o juhi sploh si ne znam predstavljati, da bi morala kuhati juho na klasičen način, bolj okusna je , po hiši nimaš nobenih vonjav-pa še sosedi ne vedo kaj kuhaš, haha, energije prišparaš ogromno in še cedilo imaš - softiera tako da sploh ne rabiš cedila. Enkrat sem poskušala in naredila tenstan krompir na soptari in brez maščobe-ljudje mi niso verjeli da je to res. Kuhani štruklji, krompirjevi njoki brez ali s slivami čudovito, vlaganje, pečenje mesa brez maščob (greh je dati maščobo mesu, ker je ima ono dovolj in bolj okusno je) ... skratka je ni stvari da ne bi bile boljše. Edino kar se moram še izvežbat je v pečenju rib. Je pa pomembno, da ne solite v mrzlo vodo in da ne shranjujete živil (posebno tistih, ki imajo veliko vsebnosti kislin) v tej posodi. No in še to od kar imam to posodo sploh ne uporabljam praška za pomivanje, vse kar skuham takoj splahnem z vodo in posoda je omita. No to je moja izkušnja z AMC in še zdaleč ne bi pomislila, da bi morala kuhati kako drugače.
kažotk