3. jun 2006 12:42
Se priporočam za vegetarijanske recepte....mesni pri nas niso aktualni.... BettyLu
3. jun 2006 12:42
Se priporočam za vegetarijanske recepte....mesni pri nas niso aktualni.... BettyLu
3. jun 2006 13:07
RECEPT NAŠEGA KUHARSKEGA MOJSTRA JANEZA VINŠKA JED // MEŠANE RIBE ELEMENT // EUROAZIJA POTREBUJEM // kilogram različnih rib, lignji, mešana zelenjava, kurukuma, rožmarin, poper POSTOPEK // euroazijo na ¾ energije segrejemo do prve rdeče črte, odkrijemo in dodamo lignje, nato še ribe in zelenjavo. Začinimo – pokrijemo, zmanjšamo energijo na minimum in pokrito dušimo pol ure. SERVIRANJE // Vroče. ČAS KUHANJA // cca 30 minut AMC ORGANIZIRA 1X MESEČNO TEČAJE KUHANJA Petra 1
3. jun 2006 13:30
BRSTIČNI OHROVT Z JABOLKOM IN CIMETOM Sestavine za 4 osebe 1 kg brstičnega ohrovta( lahko tudi zamrznjenga) 1 sesekljana čebula 1 veliko narezano jabolko sol,mleti poper,cimet V AMC enoto za kuhanje 24cm 5l, vlijte jabolčni sok.V softiera vstavek zložite brstični ohrovt. Enoto za kuhanje zaprite s secoquickom in pri največji temperaturi segrejete do soft kuhanja ( 100C) Zmanjšate dovod energije in pri niski temp. pod pritiskom kuhajte 4min. .Med tem v drugi ponvi prepražite čebulo ( brez olja!), čebulo denite kar v mrzlo ponev , ki jo počasi segrevate na srednji temp. Mešajte čebulo, ko postekleni dodajte jabolčne rezine, pokrijte ponev, izključite energijo in pustite pokrito 2 min. Potem dodajte sol ,poper in cimet. V enoti za kuhanje izničite pritisk pod mrzlo vodo...nikoli naj voda ne teče na inštrument, samo okoli po pokrovu, dajte ohrovt v ponev z jabolkami, zmešajte in servirajte toplo. dober tek Petra 1
3. jun 2006 17:39
Takole bom še odgovorila, ker ste pač vprašala: Ne nimam AMC posode, sem pa seznanjena z njeno odličnostjo in cenami. Mislim da je tudi ne bom imela, ker sem imela namen kupit Fisslerjevo- tud draga. Težav s kuhanjem nimam, vedno mi vse rata, pa četudi juho 3 ure kuham, saj konec koncev to počnem že leta in bi se težko navadila na drug tempo. Kuham v navadnih posodah od tašče, ker si midva še urejava stanovanje. Ti lonci so vsi emotovi stari znanci in precej v letih pa moram reči da nimamo težav. Se pač ne morem vmešavat tašči, ker roko na srce jaz bi posodo z veseljem zamenjala. Me pa veseli, da ste vsi, ki uporabljate to posodo z njo zadovoljni, da vam dobro služi, saj ste jo tudi dobro plačali. Me veseli, da se da še kaj vrednega kupit. Kljub vsemu se mi zdi, da si na račun tega foruma pridobivate potencialne stranke. Pa brez zamere, mogoče sem pa res mal zaplankana biba Sporočilo je spremenil(a) biba dne 03. jun 2006 17:41:47
3. jun 2006 21:29
Me zelo veseli ,da je nekdo na kulinariki ,ki zna pomagat tolikim z nasveti ,recepti .Res pohvalno in lepo ,da ja dan današnji še kdo priravljen ljudem tako "nesebično "pomagati. Mislim ga Petra1,da ste že par stopničk bliže do nebes. LP ursa40
4. jun 2006 10:09
Dober dan. POLENTA v AMC Zavreš osoljen krop, za količino polente, ki jo potrebujete. Na kocke narežeš zeleno in rdečo papriko. V krop streseš polento + kocke paprike, pomešaš, pokriješ z navadno pokrovko ugasneš energijo, odstaviš lonec .Ne mešaš nič več. Pokrito naj bo še 4-5min. Ta polenta je lepa tudi na pogled, ker konec koncev jemo tudi z očmi. V kolikor boste danes pekli zunaj na sončku ( roštiljada )....potem.....uživajte! NE POZABITE, DA JE SMEH POL ZDRAVJA, DOBRA VOLJA IN STRPNOST DO DRUGIH KREPI VAŠ IMUNSKI SISTEM! RAŽENJ Raženj je edina vrsta priprave hrane, ki jo poznajo moški. Izgleda pa tako: 1.) Žena gre v trgovino, od koder privleče vse potrebno. 2.) Žena pripravi solato, zelenjavo in posladek. 3.) Žena pripravi meso za raženj, ga da na pladenj in odnese do ražnja, kjer čaka mož in pije pivo. 4.) Mož razporedi meso po ražnju in odpre novo pivo. 5.) Žena gre v hišo, preveri zelenjavo ter pripravi mizo. 6.) Žena pride ven in opozori moža, da je meso že dovolj pečeno in da se je vžgalo. 7.) Mož odloži pivo, naloži meso na pladenj in ga da ženi. 8.) Žena nese pladenj na mizo in servira meso. 9.) Vsi hvalijo moža, kako je dobro spekel meso in govorijo ženi, kakšna srečnica je, da ima takega moža. 10.) Žena po večerji pospravi in pomije posodo. 11.) Mož vpraša ženo, če je zadovoljna, da ji ni bilo treba kuhati. Ko ga čudno pogleda, on zagodrnja, kako da nekatere ženske pač nikoli niso zadovoljne. Uživajte in lep pozdrav VSEM ! Petra 1
6. jun 2006 8:31
Tudi sama uporabljam Amc že več kot 15 let in moram reći, da sem zelo zadovoljna. Maščob večina ne uporabljam. In otroci so navdušeni nad rižem v teh piskrih, ki nikjer drugje ni tako dober. Moje znanke se še po tolikih letih ne morejo navaditi, da je potrebno meso počakati, da odstopi. Pa tudi mož se nikakor ne more navaditi, da se pokrovi med kuho ne dvigujejo, da riža ni potrebno premešati in podobno. Imam pa nekaj navad, kar se tiče te posode: Imam kombiniran štedilnik (2x plin in 2x steklokeramika) - tako npr. govejo juho kuham z običajno pokrovko, v soboto zvečer za nedeljo. Do rahlega dvigovanja vode jo pustim na plinu, potem pa prižgem steklo keramiko za kakšno minuto ali dve in lonec prestavim tja. Zjutraj je juha kuhana. -tudi pri večini ostalih stvari, ki potrebujejo malce več časa (segedin, ješprenj in podobno) delam tako (plin in potem kanček elektrike s pomočjo steklokeramike) -s hitro pokrovko v 10 minutah pripravim okusno zelenjavno jušno osnovo, ki jo potrebujem za kaj drugega Pozdravček Marika
6. jun 2006 8:39
Marinka, te lonce enostavno moraš imeti rad, moraš razumet njihovo delovanje...in potem ti resnično olajšajo delo. Če jih ne sprejemaš, je to samo ena draga, stran vržena investicija, ki si jo očitaš vse življenje. Lep dan Petra 1
6. jun 2006 8:42
Doma v njih kuhamo odkar pomnim. Sama sem jih dobila tudi za poročno darilo, ko sva šla z možem na svoje....še enkrat hvala pričama za tako čudovito darilo. ANJA
6. jun 2006 8:54
Petra 1 je napisal/a: |
Marinka, te lonce enostavno moraš imeti rad, moraš razumet njihovo delovanje...in potem ti resnično olajšajo delo. Če jih ne sprejemaš, je to samo ena draga, stran vržena investicija, ki si jo očitaš vse življenje. Lep dan Petra 1 |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada
Kitajski kruh