1. jun 2006 11:34
Živjo!
Ja, glede prošenj za študenstki dom je bil rok ponavadi 10.8. za tiste, ki prvič prosijo in 20.8. za tiste, ki podaljšujejo prošnjo. Več o tem, bi bilo res boljše, da si prebereš na zgornjem linku. Obrazec pa kupiš v knjigarni - prošnja za subvencijo in študentske domove ( stane nekaj 10 sit )- prodajalko opozori, da ga izpolnjuješ prvič, ker je za podaljšanje drugačen. Mislim, da je en rdeč, drug pa moder, tako nekak.
Kar se pa PF v LJ tiče, ti pa lahko jaz povem, kaj več, saj sem vztrajala pri tem študijo dve leti, a neuspešno. Predavanja so trajala zelo različno. Najslabše je, ko so vmes večurne pavze: npr. so predavanja od 8h do 12h, potem pa spet od 15h do 18h. To sicer ni vsak dan, je pa kar pogosto. Včasih se sicer da zmenit, da greš v kakšno drugo skupino, kot te dodelijo, vendar vem, da so na PF zaradi tega precej zadrgnjeni. Tako, da v kolikor imaš tako predavanja, se nimaš kam dat tiste tri ure. Pa to še ni najhujše. Najhujše je to, da bo revica iz Jesenic morala štartat ob 6h, če bo hotela prit do 8h v Lj ( brez, da bo v mestu gneča, ker PF je genau v centru mesta ). In, če bo končala ob 18h, bo prišla domov izmučena - kje bo pa učenje?
Jaz osebno menim, da se vam vsekakor bolj izplača najeti sobo, ker se da najti tudi privat sobo za cca. 30 do 35 SIT na mesec s stroški vred. Ker - če štejete samo prevoz, vas bo prišlo vsaj toliko, verjemi! Da ne omenjam, da bo vsak dan 4 ure na cesti + stroški avtomobila. V kolikor je finančno stanje res nizko, bo kmalu ( v enem letu ) dobila študentsko sobo, ki stane od 10 tisoč do 20 tisoč na mesec, odvisno v katerem domu bo živela. Predlagam, da naredite SWOT analizo ( prednosti, slabosti, nevarnosti, priložnosti ) in odločite, katera možnost je boljša.
Upam, da sem kaj pomagala. Za kakršnokoli dodatno informacijo, sem na voljo preko zasebnega sporočila.
jessy6
Sporočilo je spremenil(a) jessy6 dne 01. jun 2006 11:37:14