Če kdo dela skuto doma, me zanima, kaj naredite potem s sirotko? Zavržete? Porabite za kaj ...?
sara
Če kdo dela skuto doma, me zanima, kaj naredite potem s sirotko? Zavržete? Porabite za kaj ...?
sara
31. maj 2006 17:08
Ena monost je, da z njo zamesi za kruh. Jaz jo, kadar jo imam odveč, kar zamrznem, v plastenkah, po potrebi odmrznem in porabim. rimljanka
31. maj 2006 18:45
ja druga možnost pa je, da jo porabimo za napitke....zmešamo s sadnim sokom, sadno kašo in sladkorjem...ohladimo in popijemo; se da dobit tudi v trgovini baje, včasij so delali tak napitek mislim da pri LJ Mlekarnah jasna
31. maj 2006 20:25
Hi rimljanka, a vso vodo pri mesenju testa nadomestiš z sirotko? V čem je štos in pa seveda kakšen okus ima kruh ? Lp > siba
31. maj 2006 21:27
Ja, vso, razen tisto, v kateri postavim kvas ali solno kvasno emulzijo. Pa e tisto bi lahko. Pa se ponavadi na sirotko spomnim, ko kvasec e vzhaja. Okusa ni prav nič drugačnega, se mi pa zdi, da se kruh kasneje postara, pa seveda ima kak mineral in e kaj več, kot delan z vodo. V sirotki ostanejo koristne stvari, vključno z nekaj beljakovinami. Poskusi, po moje ti bo več. Za povrh: sem nala ele zdajle: Če se ti ljubi prebrati, pa ena, naključno najdena spletna stran (Nisem prebrala vsega) http://zacetek.tripod.com/sirotka/ rimljanka
1. jun 2006 12:55
Hvala vsem za odgovore! sara
1. jun 2006 17:47
Super branje. Mi smo pa bili na dopustu v Turčiji in tam jo prodajajo tudi v gostilnah kot osvežilni napitek, ki ga malček posolijo. Saj tam v vročini itak organizem preveč soli izgubi in povem vam, da prav paše popiti kozarec ali dva na dan.Okusno in osvežujoče, pa še zdravo povrh. Kyara
1. jun 2006 19:41
No, v zgornjem članku mi je zbudil zanimanje kefir iz sirotke, ob prvi prilonosti poskusim, morda s sirotko, ki jo lahko dobim pri znancih, ki delajo sire iz ovčjega mleka. Poročam o uspehu (ali neuspehu). rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Cheesecake
Špageti s paradižnikovo omako in baziliko