31. maj 2006 15:19
Jaz sicer tudi nisem primorka, pa tudi kave ne pijem, razen pred kakim izpitom, vendar pri nas doma nikoli nismo kuhali druge kave kot espresso - vsekakor je precej manj škodljiva, gledano iz biološkega stališča:) Kar se pa okusa tiče: turško kavo sem prvič pila, ko sva se učila pri fantu in jo je on skuhal - sem jo skoraj spljunila - kaj si pa to naredu??? je bilo grenko ko satan:) Espresso je manj grenek, se mi zdi:)
Loni, jaz tudi kupujem kafetijero za doma, pa ravno razmišljam, kolikšno velikost naj vzamem - midva ne pijeva kave, razen zelo redko, ko je treba celo noč prebedet (in bit zbran zraven:) sicer ni problem:), rabim pa jo za kake kavne sladice in seveda za obiske... In zdaj razmišljam o velikosti, kaj predlagaš, za 6 ali 9 oseb?
Pri nas smo meli kar precej izkušenj s temi kafetijerami, tako da iz naših izkušenj, so tiste ta najcenejše, 6 ali 8 kotne, skratka oglataste, taboljše... Ne kake lepe, pobarvane ali lepo dizajnirane, tiste nikoli ne delajo... Vsaj nam niso, mamo zdaj precej gospodinjstev, pa v vsakem vsaj eno kafetjero in brezhibno delajo samo te oglate... mami je vedno premamil dizajn, potem smo pa vedno prešaltali nazaj na tele:)
Veri