26. maj 2006 6:05
Ja, takoj, ko sem poslala zapis o mlečku, sem se spomnila e na cesarski tulipan, samo tudi jaz vem o njem le toliko kot ti, Blanchy.
Izkuenj pa nimamJankica, za grob pa mleček res ni. Po čem pa sodite, da je voluhar in ne krt? Kaj pa, če so samo bramorji, tudi ti znajo naredit rove. Za krti ostanejo značilne krtine, voluharji pa pustijo odprtine, okoli katerih je komaj kaj zemlje.
Sicer pa je pri Kmečkem glasu izla knjiga:
Ivan Esenko
ZBOGOM, VOLUHAR
Če se elimo malemu, a e kako opaznemu kodljivcu uspeno postaviti po robu, moramo spoznati njegov način ivljenja. Knjiga Ivana Esenka je pri tem kar najbolj primeren in zanesljiv vodnik, saj avtor na jasen ter spročeno humoren način odstira navade tega glodalca, pogosto nezaelenega prebivalca naih nasadov in vrtov. Seznani nas podprto s fotografijami in risbami z njegovimi navadami, boleznimi, razmnoevanjem, naravnimi sovraniki, rastlinami, ki ga odvračajo, ter seveda z različnimi načini lova, s katerim ga lahko preenemo. Avtorjev pristop ni enostranski, ne ponuja nam zagrizenega boja proti "sovraniku" naih vrtov, ampak eli z razumevanjem voluharjevih navad, ki jih je pridobil z opazovanjem in poizkuanjem, najti pravo mero in najbolj učinkovit ter hkrati human način njegovega zatiranja.
Obseg: 28 strani
Format: 12,5 cm x 23 cm
* Informativna cena v evrih (): 7,93
CENA: 1900 SIT
(pobrano z njihove spletne knjigarne)
Poskusiti ni greh, cena pa tudi ni ravno pretirana.
rimljanka