Strune?

smrkolina  

član od: 19.9.2002

sporočila: 378

tema odprta - 23. maj 2006 9:12 | ogledi: 2.009 | odgovori: 6

Tudi jaz imam velik problem v vrtu. Imam namreč strune, tiste male rumene gliste, ki mi vse požrejo najbolj solato.

v cvetličarni sem dobila strup, kot nekakšen pesek zgleda, je rekel da ga naj posujem, pa bodo šle, kje pa nič jih ne obžene. Tudi v čebulcah gladiol so.... Krompir sem nastavila v jogurtove lončke, da bi šle nanj pa ni nič, lani sem tako posadila solato, pa je šla vsa , tudi po 20 jih je bilo na eni solati...

ali obstaja kakšna rešitev, ali samo to da opustimo še tisti bogi košček vrtička , ki ga imam.

Hvala vsem vnaprej...

smrkolina

romanad  

član od: 18.1.2006

sporočila: 340

23. maj 2006 9:52

smrkolina tudi jaz sem imela veliko strun. Krompirjeve gomolje se zakopala direktno v zemljo_seveda si označiš kam jih daš-in jih po nekaj dneh izkopala. Ne boš verjela v vsakem gomolju je bilo vsaj 50 strun. Tako se ji najlažje znebiš. Te napadene gomolje odstraniš in zakoplješ nove. Želim ti veliko uspeha! Romanad

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

23. maj 2006 10:50

Strune se nadloga, ki se je zlepa ne rešiš. Pri nas smo jih strupili z vsemi mogočimi strupri za strune pa ni nič pomagalo. Na njivo smo strupa stresli toliko, da bi zastrupili 1/2 Slovenije pa ni nil pomagalo. Najabolj se obnese metoda, ki jo je napisala Romanad, jaz krompir prerežem na pol vanj zapičim plčko in ga zagrebem v zemljo. Vsak dan ga izkopljem in poberem strune iz njega in ga dam nazaj, če pa je v njem preveč strun pa dam novega. Strune vse potlačim z nogo. Veliko uspeha pri zatirnju in lep pozdrav. zinka

pouhek  

član od: 24.8.2005

sporočila: 273

23. maj 2006 12:04

Hi, meni pa so napadle ličinke koloradskega hrošča solato in jagode .Pojedo koreninice in rastlina ovene.Če bi sploh lahko rekel ličinke,saj so velike cca 3cm, bele barve z rjavo glavo. So to enake živalce , če ne, kako se rešiti te nadloge . Lp > siba

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

23. maj 2006 12:59

Siba to niso ličinke koloradskega hrošča ampak majskega. Kako se jih rešiti ne vem razen s pobiranjem, ker se tudi pri meni pojavljajo ampak ne v velikem številu. Strune so pa oranžne barve, velike cca 1cm in ko jih stareš zahrešči, ker imajo trdo lupino. lp zinka

pouhek  

član od: 24.8.2005

sporočila: 273

23. maj 2006 13:41

Ja Terezija, bo držalo.So ličinke res prevelike za koloradskega hrošča. SIBA

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

23. maj 2006 16:07

Punce preverite kakšen je gnoj s katerim gnojite vrt. Baje strune prineseš z gnojem v katerega zamešajo žaganje. Jaz jih na srečo nimam, gnojim pa res samo s sojim kompostom. lp Vesna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti