Podgane

balu  

član od: 26.1.2006

sporočila: 464

tema odprta - 22. maj 2006 11:39 | ogledi: 6.514 | odgovori: 11

Kap me bo.Prvo se jezim ,ker nam mačke vse zamažejo ,danes pa mi mož reče ,da je videl pri kompostu podgano.Šest metrov vstran imamo večjo kletko ,kjer imamo okrasne ptice pred kratkim pa so izginili kanarčki ter dva kitajčka.Takrat smo imeli na sumu hčerko,ki je kar naprej odpirala vrata.Ja zdaj pa je mož odkril 2 luknji in pri kompostu še podgano.

Moram pa dodati še to ,da imajo sosedje starejšo hišo ter štalo in polno navlake okrog nje.

Imate kakšen predlog kako se rešit še podgan.

balu

kristy  

član od: 18.6.2002

sporočila: 704

22. maj 2006 12:00

Dobijo se pasti. Bolj radikalen ukrep pa je strup, ki se dobi v kmetijskih trgovinah. Tina

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

22. maj 2006 12:40

O balu, ti pa si revica. Sigurno je najbolje, da skočiš do prve kmetijske zadruge in nabaviš strup. Drugače boš ostala brez ptičic. Lep dan vam želim

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

22. maj 2006 12:57

Ja, če so to stare hiše. Naša ta stara domača je letnik 1879, pa sem bila jaz enkrat na začetku faksa sama doma in se zbudim ponoči, ker se mi zdelo, da je nekaj v sobi. Mišk sem bila navajena, pa se nisem sekirala. Kar naenkrat sem začutila, kako mi nekaj leze čez odejo. Sem prižgala luč, zavpila in stekla iz bajte. Ker sem zagledala podgano. Najprej mi ni nihče verjel, češ, da je bila spet miška na delu, potem pa so jo imeli čast videti še drugi. Akcija je nastopila takoj. Loni Makaroni

gordana  

član od: 7.11.2004

sporočila: 539

22. maj 2006 12:57

Balu, nekje cca 2 leti nazaj smo v kletu dobili miško in v Kaliji smo kupili past za miši - taka plastična črna (ima obliko velike "ščipalke"-ko jo nastaviš jo stisneš in odpreš) in ima nekak krogec na katerem je nekakšna snov ki jim diši in ko pridejo do tega krogca se le ta zapre in jo stisne, kasneje lahko past ponovno nastaviš. Mislim da imajo takšne tudi večje pasti - za podgane. Poskusi vprašat! Strupa - prah, lepilo pa ne uporabljam rada - že zaradi domačih živali - pes, mačka,... LP gordana Sporočilo je spremenil(a) gordana dne 22. maj 2006 12:59:09

smrkolina  

član od: 19.9.2002

sporočila: 378

22. maj 2006 12:59

Mi smo tudi imeli podgane in smo jih uničili s strupom, vem da so bile ene rdeče kocke, dobili pa smo jih na firmi, ki ima dezertacijo in infekcijo objekotv. Poskusi tam. Drug star recept, pa je koruza zmešana s cementom in zraven velika skleda vode....saj si predstavljete postopek... verjetno čez nekaj dni ne bo videti lepo ampak podgan pa ne bo ... LP smrkolina

Rebeka  

član od: 1.10.2001

sporočila: 563

22. maj 2006 13:51

Kakor želiš strup ali pasti samo ne pozabi da so podgane pametne živali in da hitro pogruntajo kaj lahko jejo in kaj ne oz. kam lahko stopijo,... Te pasti ki jih omenja gordana se dobijo tudi za podgane. Po moje je najblje da ne uporabiš samo ene pasti ali strupa ampak kombiniraš. Pa veliko uspeha Rebeka

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4745

22. maj 2006 13:52

smrkolina je napisal/a:
Mi smo tudi imeli podgane in smo jih uničili s strupom, vem da so bile ene rdeče kocke, dobili pa smo jih na firmi, ki ima dezertacijo in infekcijo objekotv. Poskusi tam. Drug star recept, pa je koruza zmešana s cementom in zraven velika skleda vode....saj si predstavljete postopek... verjetno čez nekaj dni ne bo videti lepo ampak podgan pa ne bo ... LP smrkolina
smrkolina: deratizacija in dezinfekcija Ognjič

balu  

22. maj 2006 14:56

Evo dve pasti smo nastavli zdaj pa še grem po cement,da ga zmešam z vodo.Smrkolina hvala za idejo. Balu balu

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

23. maj 2006 15:29

No do sedaj je balu najbrž že ugotovila da cement in voda nič ne dišita podganam. Suh cement se zmeša s koruznim zrnjem da ga podgane pojedo. Voda se ponudi zraven, ker so revce žejne po obilni hrani. Kaj jim v želodcu rata in kakšne posledice ima pa .... Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

balu  

23. maj 2006 15:45

Ups ,včeraj sem narobe napisala ,cement sem seveda zmešala s koruzo.To pa je zato ,ker hočeš bit hiter balu

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti