Enodnevni izlet v mozirski gaj in okolico

tutifruti  

član od: 21.10.2005

sporočila: 151

tema odprta - 18. maj 2006 14:15 | ogledi: 9.797 | odgovori: 9

V nedeljo se odpravljamo (manjša družba - 12 ljudi starost 35-50 let) na izlet v Mozirski gaj. Ker smo ta izlet razširili na cel dan me zanima kaj v bližnji in malo daljni okolici je vredno ogleda. V kateri gostilni bi lahko kosili, da ne bomo kar na slepo nekam šli in bili razočarani. Smo z ribniškega konca in nam ta del naše preljube Slovenije, (čeprav je majhna) ni prav nič poznan. Hvala vam za pomoč - vedno priskočite z izvirnimi predlogi.

tutifruti

Sweetie  

član od: 22.1.2004

sporočila: 1268

18. maj 2006 14:42

Predlagam, da si ogledate Ranč Burger. Pojdite od Mozirja še naprej cca 3 km, ko pridete do Nazarij, zavijte noter in se potem peljite naprej po glavni cesti. Čez cca 3 km boste na desni videli tablo za Ranč Burger. Je na prekrasnem kraju, imajo konje, tam lahko tudi jeste in se sprehodite. Ali pa če hočete, pojidte v toplice Topolščica pri Šoštanju, kjer je prav tako zelo lepo in še kopali se boste lahko. To pomeni, da morate iti iz Mozirja nazaj proti Lj, ko boste zagledali tablo za smer Šoštanj/Velenje, zavijte na levo. Vsega skupaj je morda 16 km iz Mozirja. Sweetie

Biba7  

član od: 29.4.2005

sporočila: 69

18. maj 2006 20:16

Najlepši del poti pa je če se peljete iz Mozirskega gaja proti Celju in imate v Šempetru V Savinjski dolini (od Mozirja približno 15-20 min vožnje z avtom) največjo kraško jamo na Štajerskem jamo Pekel, res leepa jama, je en kup super gostiln (domače jedi, restavracije, za pizze). Mi smo bili prejšnji vikend in smo bili res navdušeni, še posebej nad jamo, ker si nismo mislili da imamo na Štajerskem tako veliko jamo z toliko bogatih kapnikov. Lahka si pogledate tudi na internetu www.td-sempeter.si. Res se splača pa lp. Biba7

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17820

18. maj 2006 21:58

Kaj pa Radmirje in Gornji grad? Pa Rečica, kjer je Brinečev mlin, se lahko še s kakšno moko založite, če kak kruh pečete. Samo ne vem, če je prodajalna ob nedeljah odprta. Ali pa se na Golte zapeljite, da podoživite pravkar minulo zgodnjo pomald. Če vam je že do Luč, Robanovega kota in Logarske predaleč. rimljanka

mamazeljka  

član od: 29.3.2006

sporočila: 462

18. maj 2006 22:58

Veliko sta ti že povedale punce prej jaz pa bom dodala še Logarsko dolino kjer lahko greš še na Okrešelj in malo reklame za logarsko dolino tam stoji priljubljen hotel kamor rad zahaja Drnovšek mogoče ga še srečate.V Logarsko dolino se polješ mimo Mozirja,Nazarj potem pa to toako usmerjajo kažipoti.Lahko si ogledate velenjski grad,muzej premogovništva v velenju in jezero kjer lahko celo lovite ribe.Za muzej pa nevem ali je potrebna predhodna prijava za ogled jame kjer te oblečejo dajo "knapovsko malico" zapeljejo te z dvigalom v jamo in doživiš pravo eksplozijo metana.Na gradu pa je tudi muzej zraven pa je še skakalnica kjer se vsako leto odvijajo poletni skoki za nagrado gorenja in rudarsko svetilko seveda so tudi nočni skoki.Iz Mozirja do Velenja je cca20 min vožnje.Toliko bi bilo z moje strani;malo reklame saj živim vsega 20 minut iz Mozirja mamazeljka

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

19. maj 2006 6:48

Na Okrešelj pa v teh dneh zelo enostavno ravno ne bo, se mi zdi. Sem predvčerajšnjim gledala prispevek na TV, kjer so opisovali škodo, ki so jo v letošnji zimi naredili snežni plazovi. Prav Okrešelj je bil naveden kot eden najbolj prizadetih, pokazali so pot, ki je čez in čez še zabita s snegom, pa tudi koča na Okrešlju jo je skupila, tako, da se na Okrešelj brez cepina in derez, se mi zdi, v teh dneh bolj težko pride. LP cervus

karmenalex  

član od: 29.10.2003

sporočila: 143

19. maj 2006 8:48

Ja, Logarska je nedvomno zelo lepa, se splača videti.. Na kosilo lahko greste v Robanov kot - tur.kmetija Govc ( rez:tel.03/839 50 16, Vršnik Marjana), ne boste razočarani, naredijo tako domačo, okusno hrano po solidni ceni; tudi okolica je zelo lepa in do "kota" je cca pol ure prijetne hoje. Brinečev mlin ob nedeljah ni odprt. Lp in upam, da se boste v Savinjski dolini imeli lepo! Karmen V.

romanad  

član od: 18.1.2006

sporočila: 340

19. maj 2006 9:52

Če iščete dobro gostilno za kosilo lahko obiščete gostišče Ferlič v Kamenčah pri Braslovčah. tel.031 875 052. Seveda je dobro prej poklicati! Zelo priporočam, ker gostišče dobro poznam. Priporočam tudi ogled Žovneškega gradu. Lahko vam uredim tudi vodenje. Vredna ogleda je tudi cerkev v Braslovčah. Lep dan! Romanad

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

19. maj 2006 14:27

Nad Žovniškim jezerom je v vasici Podvrh vredno obiskati kmečki turizem "Pri Cimperčan". Izredno prijazni gostitelji, dobra in poceni hrana. Verjetno pa je potrebno predhodno naročilo. Telefona žal ne vem. Veronika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti