Kakšen sir je to kavčkalij? Veliko se uporablja v srbski kuhinji.
Kaj je to
16. maj 2006 10:52
Pravilno se reče kačkavalj. Trdi polnomastni sir. Miroslav Vulović
16. maj 2006 10:52
Kačkavalj se mu reče...drugega pa itak ne vem dosti o njem, razen, da je zelo dober. Ognjič
16. maj 2006 11:49
"Glede izvora sira kačkavalj obstajata dve toeriji. Po eni sir izvira iz Italije (Caciocavallo v italijanskem jeziku pomeni konjska glava), po drugi sir prihaja iz Bolgarije. Sir kačkavalj se izdeluje iz ovčjega ali iz mešanice ovčjega in kravjega mleka. Izjemoma obliko hlebca s premerom 30 cm, višino do 12 cm in težo do 8 kg. Testo je mastno, kompaktno, brez očes. Okus je rahlo slan, nekoliko oster in pikanten." Sneto z neta, mislim, da s strani srednje šole v Kranju. Loni Makaroni
16. maj 2006 14:45
Jaz sem ga jedla v Bolgariji.....dober..ali zelo dober. Aki
16. maj 2006 18:49
Ali katera ve s katerim našim sirom je primerljiv kačkavalj?? Kateri mu je najbolj podoben? LP gordana
16. maj 2006 19:29
Nevem če bi ga lahko s katerim primerjala. Je zelo poseben okus . Je pa res da še zdaleč nisem sprobala vseh sirov.LP Aki
16. maj 2006 19:35
Kačkavalj ni primerljiv z nobenim od naših sirov....je tako poseben kot so nekateri siri posebni sami po sebi " gorgonzola, grojer, parmezan,
17. maj 2006 10:18
Escada, sem te že pogrešala. Pozdravljen.Mamamia mamamia
17. maj 2006 15:43
A se dobi pri nas? In kje? Ga še nisem iskala tako da ne vem. LP gordana
17. maj 2006 16:18
Jaz sem ga že videla pri sosedu in marketu Jager v Mariboru, v Radvanju.Če ti to kaj pomaga. Mamamia mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Metuljčki s paradižnikovo omako
Bučni pire iz rumene buče