Slovenski kraji

kity  

član od: 29.7.2005

sporočila: 52

tema odprta - 15. maj 2006 17:14 | ogledi: 1.171 | odgovori: 2

zelo me zanima, če ima kdo kakšen zanimiv opis gorenjskih krajev ali gornje radgone.

Hvala za sodelovanje

kity

Temo je spremenil(a) kity dne 15. maj 2006 18:24:30

Temo je spremenil(a) kity dne 15. maj 2006 18:28:20

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

15. maj 2006 17:23

Brez zamere, a Gor. Radgona NI Prekmurje!!! Moja cimra je bila kar alergična, če ji je kdo rekel Prekmurka. Opisa pa nimam, sem z drugih koncev doma... Atina

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

15. maj 2006 18:16

Odvisno kaj rabiš. Sodobni pregled ali zgodovinski. Če slednje, potem začni z Leksikonom Dravske banovine in Krajevnim leksikonom Slovenije urednika Romana Savnika. Če rabiš sodobbnejši (in krajši) opis, potem poišči v knjižnici Krajevni leksikon Slovenije iz leta 1995. Poglej tudi v Enciklopedijo Slovenije, kjer je na koncu vsakega (skoraj vsakega) gesla tudi navedena tudi glavna literatura. Vse te knjige dobiš v vsaki splošni knjižnici. Sicer pa boš težko dobila na enem mestu, ampak boš verjetno morala poiskati različne vire. Zelo dober vir so različne monografije, ki so jih izdale ali lokalne skupnosti ali lokalne organizacije. Če še ne poznaš strani http://cobiss3.izum.si/ , potem je skrajni čas, da jo spoznaš in začneš uporabljati. Je čudovit vir, na srečo nikoli izčrpan. V sodobnem času je dober in praktičen pripomoček tudi internet. Vtipkaj želeno naselje v enega od brkljalnikov in dobila boš marsikaj zanimivega. mimika Sporočilo je spremenil(a) mimika dne 15. maj 2006 18:17:00

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti