10. maj 2006 9:49
Sem zaščitnica narave, zdravega okolja. Pazim, da ne škodujem naravi, pridelujem kompost, da ne naštevam kaj vse.... Toda kako boš imel vse urejeno okoli hiše, parcele, če nisi vedno doma. Imam veliko parcelo, 1 ha, na kateri cvetijo tudi zaščitene rastline (skrbno jih čuvam). Torej redno vzdževanje pravite!. Poizkušam. Pri hiši imam tudi asfalt, ob njem škarpo, ogromno zelenico. Med škarpo in asfaltom je nastala razpoka tako dolga kot je škarpa - 60 m, verjetno je nastala zaradi mraza in vročine. V tej razpoki raste plevel, kii ga redno čistijo (tudi sama ko sem doma) , vendar je s tem precej dela, kar mi ne dela težav. Problem je nastal zaradi gomoljev trdovratnih rastlin, ki imajo močen koreninski sistem. Te koreninei so začele prerivati asfalt in mi uničevati poti. No, pa kaj bi vi naredili v tem primeru? Velikokrat znamo svetovati drugim, toda realnost je drugačna. Tudi "kopijačino" in akacijo imam na koncu parcele, saj prihada od sosedov, ki imajo zanemarjeno parcelo. To redno kosimo, vendar dela je ogromno, saj imajo te rastline dolge korenine. Verjetno bom naredila akcijo za tiste, ki so mi pripravljeni pomagat. Odgovori in nasveti, ki ste jih dajali (ne vsi), pa niso bili prijazni. Lepa beseda, lepo mesto najde! Saj se učimo vse življenje, kajne? Ljudi je potrebno učiti, tako kot v šoli. Vse zaščitnike okolja in narave bi povabila v Afriko, da vidijo kaj se dela z naravo. Pa brez zamere! Migla