Kako pripravite kopirive

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

tema odprta - 5. maj 2006 10:16 | ogledi: 1.508 | odgovori: 5

Železo v krvi mi je padlo, pa moram malo po bolj takšni zdravi hrani poseči. Kako torej pripravite koprive? Vem da se dela svaljke ampak ne vem kako? Pa verjetno je kakšna varianta s solato? Karkoli. Pa še kakšen nasvet o uporabi kopriv ne bi bil odveč, ker jih nisem še nabirala in ne vem, na kaj moram pazit!

Hvala!

Staša

ZLATA  

član od: 31.3.2005

sporočila: 100

5. maj 2006 10:32

vse recepte, ki so za špnačo lahko zamenjaš koprivami. Pri nas je najbolj priljubljena kot omaka s pire krompirjem. Začinim pa samo sol, poper, malo muškatnega oreščka in na koncu kisla smetana. lp ZLATA

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

5. maj 2006 10:53

jaz koprive skuham,odcedim in drobno sesekljam s paličnim mešalnikom.Na malo maščobe zarumenim moko, dodam koprive, sesekljan česen, sol, poper, malo muškatnega oreščka zalijem z mrzlim mlekom in sladko tekočo smetano (pol, pol), počasi kuhljam da se lepo zgosti. Včasih dodam tudi zdrobljen kuhan rumenjak. Zraven pa pire krompir. Vsem nam je zelo všeč, celo bolj kot špinača. Pa od kopriv bo barva zelo intenzivno zelena. ANJA

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

5. maj 2006 12:47

Jaz naredim juho iz kopriv takole: posteklenim čebulo na malo olivnega olja, dodam grobo zrezan česen, oprane koprive, košček ingveraja in dve žlici ovsenih kosmičev ter zalijem z vodo in nekaj minut dušim... Vse skupaj dobro zmiksam s paličnim mešalnikom, dodam malo svetle sojine omake ter kurkume. Še malo kuham, na koncu dodam še žlico kisle smetane. Nena Nena-morje

ez  

član od: 18.5.2005

sporočila: 65

5. maj 2006 13:47

Zelo dober je tudi zavitek z nadevom iz kopriv. Uporabim vlečeno testo, za nadev pa uporabim: koprive, skuto, smetano, česen, sol, poper, jajce. Koprive (lahko tudi blitvo ali špinačo) blanširaj. Ko se ohladi, grobo nareži. Dodaj zdrobljeno skuto, smetano (kisla ali domača) strt česen, sol in poper ter vmešaj cela jajca. Količine posameznih sestavin nadeva prilagodiš lastnemu okusu. Pa dober tek! ez

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti