Ker več glav več ve, sem se odločila da vas povprašam kaj je to "rajželjca". Ime oz. naziv sem zasledila v receptu Rajželjcev pečenjak in me zanima kaj je to!?
LP
gordana
Ker več glav več ve, sem se odločila da vas povprašam kaj je to "rajželjca". Ime oz. naziv sem zasledila v receptu Rajželjcev pečenjak in me zanima kaj je to!?
LP
gordana
1. maj 2006 18:16
Vol ali krava imata vamp oz. vampe, isti stvari pa se pri teletu reče "rajželjc".Lahko ga pečemo, ocvremo, lahko pa tudi pripravimo na isti način kot vampe. LP cervus
1. maj 2006 19:10
Hvala za hiter odgovor gordana
1. maj 2006 19:39
Spomnim se, da je mama to skuhala in potem narezala kot vampe, na dolge in široke trakove. Vse skupaj je potem popekla na svinjski masti in na koncu dodala ocvirke. Jedlo se je s slanim krompirjem. lp Vesna
1. maj 2006 19:49
skuhan se je zmlel in z dodatkom veliko zelišč, jajc in v mleku namočenega kruha spekel, lahko tudi v mreni. Otroci smo to imeli zelo radi, ko pa sem pred leti to poskusila spet narediti, mi je bilo premastno, pretežko. Prav razočarana sem bila, saj mi je bilo v spominu takoooo dobro! Lisa
2. maj 2006 9:06
Moja teta (stričeva žena) naredi čudovit rajželjc, in sicer ga nadeva s kruhovim nadevom, ki je vedno zelo sočen in mehak. In potem speče. To je specialiteta pri tisti hiši. mimikaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Miklavževi parkeljni
Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo