Bela krajina

otka  

član od: 4.4.2005

sporočila: 35

tema odprta - 27. apr 2006 8:14 | ogledi: 4.467 | odgovori: 9

Za 1. maj bi se radi odpravili v Belo krajino in na Kolpo. Mi lahko kdo pomaga z nasveti glede prenočišča za 1 noč in dobre hrane na kakšni turistični kmetiji Pa tudi kakšne zanimivosti si je vredno tam ogledati

Že v naprej hvala za odgovore in vsem želim čim lepše praznike ter predvsem lepo vreme

otka

Tanja05  

član od: 26.12.2003

sporočila: 392

27. apr 2006 11:41

Kovač v Osilnici je super. Samo ponavadi imajo precej zasedeno in je potrebno kar precej v naprej rezervirati. Tanja

otka  

27. apr 2006 17:14

hvala Tanja05 za odgovor Mogoče kdo ve za kakšne posebnosti - zanimivosti, ki bi jih lahko obiskali in bi bile zanimive tudi najstnikom otka

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

28. apr 2006 8:27

Tudi jaz sem bila že pri Kovaču in je res super. Pri Kovaču imajo tudi adrenalinski park. Pojdite si ogledat tudii Kostelski grad. LP K

lonygirl  

član od: 13.12.2002

sporočila: 167

28. apr 2006 8:52

Ja Kostelski grad je zelo lep. Še prej pa se lahko ustavite ob izviru Bilpe, je tudi zelo lepo za pogledat. Na sploh je pot ob Kolpi zelo lepa. Jaz sem lansko leto s fantom tam kolesarila in sem bila zelo navdušena. lp, polona

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

4. maj 2006 21:06

Joj, ko nisem prej videla te teme! Pa še Belokranjka sem! Zdaj je pa prepozno, prvi maj je že mimo. Atina

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17817

4. maj 2006 21:40

Jaz grem pa 5. in 6. junija tja za dva dni. Otka, škoda, da si se oglasila tako pozno. Iamam delovni zvezek, za 2 dnevno turo po Beli krajini. Bi bil kar uporaben. Sicer so pa sila ustrežljivi na naslovu: TD Vigred Metlika Naslov: Mestni trg 1 Telefon: 07 3635470 Elektronska pošta: tdvigred.metlika@siol.net ... rimljanka

otka  

5. maj 2006 9:14

pozdravljeni atina in rimljanka nič še ni prepozno za vajine informacije, saj nam je slabo vreme prekrižalo vse prvomajske načrte tako da ta izlet še pride na vrsto in bi bila zelo vesela vsakršnih vajinih izkušenj in informacij Že v naprej hvala otka

Atina  

5. maj 2006 12:39

Zdaj je najbolj aktualna Vinska Vigred (19., 20., 21. maj). Kulturni program si lahko ogledate na http://www.metlika.si/Si/objave_podrobno.asp?sif_ob S prenočišči bo takrat bolj težko, lahko pa poskusite. To se je res najbolje obrniti na TD Vigred. Drugače vem za prenočišča na turistični kmetiji Cerjanec (Krupa, ok. 10 km iz Metlike proti Semiču). Tam je tudi hrana odlična. Priporočam tudi Gostilno Pezdirc (imajo tudi reklamo na KulSlo). Tam je bila najina poroka in noben ni bil lačen. Zelo dobro kuhajo. Ali pa v moji neposredni bližini: Gostilna Veselič v Podzemlju. Ali Gostilna Kapušin na Krasincu. Če hočete "belokranjsko jesti", pa se ozirajte med vožnjo, kje zunaj vrtijo kakšnega jagenjčka ali odojka. To se splača iti v smer Dragatuša. Ko ste pa že tam, si lahko pogledate krajinski park Lahinja. Na Vinici je rojstna hiša Otona Župančiča (saj veste, Mehurčki, Ciciban...). V Metliki je muzej - znamenit je gasilski muzej (v metliki je bilo ustanovljeno prvo gasilsko društvo v Slo), vstop je brezplačen. Zdaj moram iti, slišim jok... Se še oglasim Atina

Atina  

5. maj 2006 13:04

Evo me, par minutk imam Še nekaj turističnih točk: tri fare v Rosalnicah (ok. Metlike), Soseska zidanica (Drašiči), okoli Drašičev (to je nad Metliko) imate razgled na vinograde (malo za oči past) , aja, prenočišča imajo menda tudi na Primostku, to je na kopališču ob Kolpi. Pa v gostilni Veselič... Okoli Semiča je meni najbolj všeč izvir Krupe (če pa vas zanima kaj o onesnaženju s PCB, se javite meni ) - pred leti je bil to zelo "popularen" izvir in rečica, dolga slaba 2 km je bila poznana po vsej Sloveniji, žal zaradi negativnih strani. Na Vinjem Vrhu stoji lepa osemkotna cerkvica, zelo lepo okrašena. Spet je jok. No, saj sem kar nekaj stvari naštela, če vas še kaj zanima, mi sporočite. Pa uživajte lepote Bele krajine, zame najlepše deželice!!! (čeprav bi zdaj morala občudovati Ribnico...) Atina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti