24. apr 2006 18:00
Taia, pri smetanovi kremi s čokolado razmerje ni točno določeno. Jaz dam na 0,5 l smetane 350 dag čokolade, smo pa na forumu že debatirale o tem in ugotovile, da delamo v različnih rzamerjih, pa se vsem izide. Morda je krema z malo večjim deležem čokolade bolj gosta oziroma "polna". Jaz delam po receptu, da smetana ne zavre, zato jo s čokolado segrevam na srednji vročini in nenehno mešam. Vendar nekatere druge članice foruma pravijo, da ni nič narobe, če smetana zavre, in glede na to, da gre za izkušene mojstrice, bo verjetno držalo, da ni ničnarobe, četudi smetana zavre. Dokler se nam vse izide, da je krema lepa, tako niproblemov.
Za kremo z rumenjaki in pudingom pa ravnam tako, da z metlico za sneg zmešam rumenjake, sladkor in prašek za puding v isti skodelici. Če je masma preveč gosta, dodam nekaj žlic mleka (in zato ga malo manj zavrem) in to potem vmešam v vrelo mleko.
Sem tako že delala kavno kremo. Namesto vanilijevega pudinga sem uporabila čokoladnega, v mleko pa vmešala nekaj žlic instant kave, naprej pa potem po osnovnem receptu in je bilo tudi dobro.
Upam, da smo koristile z nasveti. Pozdrav, Mamamia
mamamia