24. apr 2006 8:41
spet jaz, zgoraj sem se fejst zlagal: grah je 10-15 cm, čebula prav tako. Za tiste ki znajo angleško, vtipkajte v google " raised bed " in boste dobili veliko informacij. lp ežoj
24. apr 2006 8:41
spet jaz, zgoraj sem se fejst zlagal: grah je 10-15 cm, čebula prav tako. Za tiste ki znajo angleško, vtipkajte v google " raised bed " in boste dobili veliko informacij. lp ežoj
24. apr 2006 15:03
@ezoj: po principu visoke grede stihamo pri nas ze, odkar pomnim - izkopljemo jarek, nasujemo noter gnoj, zasujemo z zemljo iz sosednjega jarka. Na moji najeti njivi se to ne obnese kaj prida, ker je zemlja prevec pescena - 20 cm globoko je na nekaterih mestih ze prod (savski nanos). V dezevnem poletju je sicer v redu in dobro obrodi, v susi pa ne mores pripeljat dovolj vode, da bi lahko zalil toliko, da bi se kaj poznalo. Ce bi bila njiva moja, bi ze zdavnaj dala izvrtat stirno..:))) lp, proxima
2. maj 2006 22:17
Mene pa zanima, če si nabavila frezo ali ste kar ročno zaštihali? Upam, da se ne zdraviš zaradi poškodb! Naj ti zelenjava lepo uspeva! Lep pozdrav od radovednice iz Maribora. riba-ribica
3. maj 2006 11:54
Ja, po vseh pravilih komparativnega shoppinga sem naredila studijo ponudbe na trziscu, zaslisala morebitne znane uporabnike in se odlocila za eno, ki jo grem to soboto kupit v celovski baumax, ker jo je v nasem zal zmanjkalo. O uspehih prekopavanja bom pa se porocala, hvala za zanimanje in dobre zelje!:)) lp, proxima
8. jun 2006 10:52
Uh, malo pozno sem se spomnila, da sem pozabila porocat o zacetniskih uspehih! Slo je tkole: iz Celovca smo pripeljali masino, ki je bila ze sestavljena (razstavni primerek), ni nama pa padlo na pamet, da so vijaki najbrz bolj priblizno zategnjeni. Zato sva ob prvem stihanju izgubila vijak, s katerim je pritrjeno kolo, in kar nekaj casa je trajalo, da sva nasla novega. Nato smo postihali brez zapletov, stroj je lepo vodljiv, tko da s tem nisem imela nobenih tezav. Zemljo se da po prekopavanju lepo pograbit, plevelove korenine se pa itak navijejo okrog rezil:)) Ob sajenju fizola smo v zemlji nasli tudi tisti izgubljeni sravf od kolesa, tko da imamo sedaj rezervo:)) Skratka, bilo je lazje, kot sem se bala, se pa zelo lepo vsem zahvaljujem za moralno podporo! lp, proxima
9. jun 2006 23:18
Proxima, hvala za poročilo, glavno, da je uspelo. Rezervni vijak pa tudi ne more škoditi. Lp riba-ribicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Orehova rolada
Bovla po kitajsko